Geplaatst op

Pictogram rolstoeltoegankelijk en pictogram reanimeren

De nieuwe pictogrammen staan weer klaar in Pictostudio. Het is een gemengde set met pictogrammen, de meeste begrippen hebben een relatie met gezondheid, maar er zijn ook andere pictogrammen zoals het pictogram Fatbike en het pictogram Zeecontainers.


Het zijn weer allemaal verzoeken van gebruikers, aangevuld met varianten die we zelf hebben toegevoegd.
Alle pictogrammen zijn direct beschikbaar voor gebruikers van Pictostudio, ons gebruiksvriendelijk softwarepakket voor ondersteunde communicatie. Met de programma’s van Pictostudio kan iedereen de pictogrammen eenvoudig bewerken: je kunt de kleuren aanpassen, maar ook de tekst veranderen. En je kunt de meeste pictogrammen vertalen in het Arabisch, Engels, Duits, Frans, Pools en Turks (het kan zijn dat de recent toegevoegde pictogrammen nog niet vertaald zijn).
Vervolgens kun je de pictogrammen plaatsen in een stappenplan, dagschema, weekschema of een ander document voor je cliënten of familielid.

 • Pictogram Kunstgebit
 • Pictogram Kunstgebit in doen
 • Pictogram Kunstgebit uit doen
 • Pictogram Mond op mond beademing
 • Pictogram Reanimeren
 • Pictogram Oud
 • Pictogram Vierpoot wandelstok
 • Pictogram Fatbike
 • Pictogram Zeecontainer

Gebruik Visitaal-pictogrammen in de dagelijkse praktijk

Het is niet eenvoudig om over emoties en mentale gezondheid te praten met mensen met een verstandelijke beperking.
Ook voor deze doelgroep is het belangrijk dat iedereen kan meepraten en informatie op zijn of haar niveau krijgt. Zo bevorder je de eigen regie, emotie-regulatie en deelname aan de samenleving
Visuele ondersteuning met pictogrammen kan hierbij helpen. Maak bijvoorbeeld een eenvoudig dagschema met pictogrammen, dat is voor veel mensen met een communicatieve beperking of autisme spectrum stoornis een goed hulpmiddel om meer grip op het eigen leven te krijgen.
Daarom ontwerpen we de Visitaal-pictogrammen, voor en door mensen uit zorg en onderwijs. En we vinden het belangrijk dat iedereen er zelf mee kan werken. Met onze Pictostudio-software kun je ruim 2600 eenvoudige pictogrammen bewerken en gebruiken om communicatie en dagindeling voor jouw cliënt of familielid begrijpelijk te maken.

In Pictostudio kun je eenvoudig de kleur van een pictogram aanpassen en een andere tekst of lettertype gebruiken.
Je kunt de meeste pictogrammen ook vertalen in het Arabisch, Engels, Duits, Frans en Pools.

Je kunt kiezen uit drie programma’s:

 • Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. 
 • Met Pictostudio voor Office kun je pictogrammen aanpassen en plaatsen in je Word-documenten. 
 • PictoCanvas  maak je snel een mooie praatplaat met Visitaal-pictogrammen. Je kunt ook samen op afstand met picto’s werken. PictoCanvas wordt vaak gebruikt voor zorg of logopedie op afstand.

Meer weten of een offerte aanvragen? Mail ons voor een demonstratie via teams of een offerte op maat of kijk hier op de site van Pictostudio naar de mogelijkheden en prijzen.