Visitaal Chat

Visitaal Chat, veilig chatten met picto's!

Iedereen wil graag met elkaar chatten en appen, ook mensen met een verstandelijke beperking! Daarom hebben we Visitaal Chat gebouwd, een gratis chat-app waarmee je Visitaal-pictogrammen, emoji’s en foto’s naar elkaar kunt sturen.

Visitaal Chat is een veilige en gemakkelijke chat- en messaging app. Cliënten kunnen hiermee zelfstandig simpele berichten met Visitaal-pictogrammen versturen. Zo blijven ze contact met hun ouders, familie, vrienden, klasgenoten, collega’s en begeleiders.
Lees hier meer over de ervaringen van ouders en begeleiders.

Meer informatie over privacy en techniek vind je hier.

Visitaal Chat App van de Week op Nu.nl

Nu.nl koos Visitaal Chat als app van de week! Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, en we zien ook dat steeds meer mensen Visitaal Chat downloaden in de appstores.

“De pictogrammen zijn niet zomaar gekozen, maar worden al sinds de jaren tachtig ingezet. Jaarlijks worden er nieuwe pictogrammen aan het aanbod toegevoegd om actuele onderwerpen te kunnen bespreken. Bijvoorbeeld de maatregelen rond het coronavirus.’

Lees meer op Nu.nl

Visitaal Chat op Kennisplein Gehandicaptensector

Ook Kennisplein Gehandicaptensector besteedde aangaat aan Visitaal Chat. Hier lees je hun bericht.

AndroidWorld kiest Visitaal Chat als App van de Week


‘Visitaal Chat is dan ook niet per se alleen handig voor mensen met een verstandelijke beperking: we kunnen ons zomaar voorstellen dat bijvoorbeeld ook mensen in het spectrum baat hebben bij de wat rustigere natuur van Visitaal Chat.’

Lees het bericht op AndroidWorld

Foto mobiele telefoon met bericht opstellen in Visitaal Chat

Download Visitaal Chat gratis voor Android of iOS (iPhone) met de onderstaande knoppen.

Button download app in Google Play
Button download app in App Store

De medewerkers van het innovatiecentrum van Middin, een groep cliënten die zich bezighoudt met zorginnovatie, hebben deze promotiefilm voor de nieuwe chat-app Visitaal Chat gemaakt. Ze schreven de tekst, filmden, acteerden en spraken de tekst in.

Visitaal Chat is samen met cliënten en begeleiders ontwikkeld. Deze app is de opvolger van Pictostudio Hallo, een app die wij in de periode 2019 in samenwerking met Middin hebben uitgebracht.

Dankzij een donatie van het Gehandicapte Kind mochten we kinderen met een beperking en hun gezinnen een gratis licenties voor Pictostudio Hallo aanbieden. Hiermee konden kinderen een jaar lang met familieleden, vrienden en begeleiders berichten uitwisselen met de vertrouwde Visitaal-pictogrammen.

Op basis van de feedback die we hebben gekregen op Pictostudio Hallo hebben we uiteindelijk een compleet nieuwe app gebouwd die we gratis (blijven) aanbieden. In de zomer van 2022 is een nieuwe app gelanceerd: Visitaal Chat. Deze nieuwe app vervangt Pictostudio Hallo en is voor iedereen gratis te downloaden. Met Visitaal Chat kun je elkaar pictogrammen, emoji’s, zelfgemaakte foto’s en korte animaties toesturen.
Visitaal Chat is beschikbaar voor Android en iOS (iPhone).