Visitaal Chat

chatten met pictogrammen

Iedereen wil graag met elkaar chatten en appen, ook mensen met een verstandelijke beperking! Daarom hebben we Visitaal Chat gebouwd, een gratis chat-app waarmee je Visitaal-pictogrammen, emoji’s en foto’s naar elkaar kunt sturen.

Visitaal Chat is een veilige en gemakkelijke chat- en messaging app. Cliënten kunnen hiermee zelfstandig simpele berichten met Visitaal-pictogrammen versturen. Zo blijven ze contact met hun ouders, familie, vrienden, klasgenoten, collega’s en begeleiders.

Meer informatie over privacy en techniek vind je hier.

AndroidWorld koos Visitaal Chat als App van de week:
‘Visitaal Chat is dan ook niet per se alleen handig voor mensen met een verstandelijke beperking: we kunnen ons zomaar voorstellen dat bijvoorbeeld ook mensen in het spectrum baat hebben bij de wat rustigere natuur van Visitaal Chat.’

Lees het bericht op AndroidWorld

Download Visitaal Chat gratis voor Android of iOS (iPhone) met de onderstaande knoppen.

De medewerkers van het innovatiecentrum van Middin, een groep cliënten die zich bezighoudt met zorginnovatie, hebben deze promotiefilm voor de nieuwe chat-app Visitaal Chat gemaakt. Ze schreven de tekst, filmden, acteerden en spraken de tekst in.

Visitaal Chat is samen met cliënten en begeleiders ontwikkeld. Deze app is de opvolger van Pictostudio Hallo, een app die wij in de periode 2019 in samenwerking met Middin hebben uitgebracht.