Toolkit Lichaam en seksualiteit

Goed nieuws! De pictogrammen uit de Toolkit Totale Communicatie Lichaam & Seksualiteit worden opgenomen in de bibliotheek van onze software Pictostudio.

De Toolkit Totale Communicatie Lichaam & Seksualiteit was een gezamenlijke uitgave van Stichting Visitaal, Kentalis en Rutgers. De oorspronkelijke fysieke toolkit is helaas niet meer leverbaar, maar de pictogrammen grensoverschrijdend gedrag uit de toolkit worden de komende maanden opgefrist en opgenomen in de pictogrammenbibliotheek van Visitaal.
Gebruikers met een licentie voor pakket 3 van PictoStudio voor Office of Pictostudio Pro kunnen deze pictogrammen direct toepassen.


Meer weten over de Toolkit Totale Communicatie Lichaam & Seksualiteit? Lees hier het interview met Saskia Voortman van Kentalis over de Toolkit Totale Communicatie Lichaam en Seksualiteit.

pictogrammen_grensoverschrijdend_gedrag_en_seksualiteit
Naast de bestaande pictogrammen worden ook nieuwe pictogrammen rondom seksualiteit ontwikkeld, vaak naar aanleiding van actuele discussies zoals de pictogrammen rondom de thema’s Metoo en grensoverschrijdend gedrag.

Ondersteunende communicatie ontwerpen met pictogrammen

Als je zelf wilt ontwerpen met pictogrammen biedt Pictostudio verschillende pakketten voor instelling en thuisgebruik. Je hebt de keuze uit Pictostudio voor Office, Pictostudio Pro en PictoCanvas. Deze programma’s bevatten allemaal ruim 2400 Visitaal-pictogrammen.

Pictostudio Pro

Pictostudio Pro is een programma in de browser. Hiermee maak je in een handomdraai stickervellen, dag- en weekschema’s.

Je kunt kiezen voor één van onze sjablonen, bijvoorbeeld de gratis Pictokalender, of je maak zelf een stappenplan op maat. Je voegt eenvoudig pictogrammen, klokken en eigen afbeeldingen toe aan je ontwerp.

pictostudio_voor_office

Pictostudio voor Office

Pictostudio voor Office is ideaal als je met WORD of een ander Office-programma werkt. Het is een gebruiksvriendelijk programma voor visuele ondersteuning met pictogrammen.

Met Pictostudio voor Office kun je ruim 2400 Visitaal-pictogrammen bewerken en plaatsen in je WORD-document. Het werkt heel eenvoudig, iedereen kan hiermee direct zelf aan de slag. Je hebt geen ingewikkelde programma’s meer nodig.

PictoCanvas: praatplaten, schaalvragen en pictogrammen gebruiken

Pictocanvas is het makkelijkste programma met Visitaal-pictogrammen. Met PictoCanvas kun je heel gemakkelijk samen met een cliënt of familielid werken, ook op afstand: Op een gedeeld scherm kun je allebei pictogrammen en foto’s plaatsen, notities maken, tekenen en bewegen. Met de praatplaten en schaalvragen van PictoCanvas kun je allerlei onderwerpen bespreken en verschillende werkvormen toepassen.

PictoCanvas kun je als ontwerp-programma gebruiken maar ook inzetten als een online whiteboard voor zorg op afstand, thuisonderwijs, spelletjes, ondersteunde communicatie en dagplanning.  Iedereen die je uitnodigt werkt in hetzelfde scherm.