PictoCanvas

PictoCanvas is ons nieuwe programma met Visitaal-pictogrammen. Het is het makkelijkste pakket voor ondersteunde communicatie met picto’s. PictoCanvas is ook het voordeligste picto-programma met Visitaal pictogrammen: je kunt al aan de slag met PictoCanvas vanaf €14,99 per jaar!

Vul bijvoorbeeld samen een dag- of weekschema in met Visitaal-pictogrammen, eigen foto’s en notities.

PictoCanvas is een eenvoudig programma voor iedereen die zelf met pictogrammen en praatplaten wil ontwerpen. Met PictoCanvas kan iedereen altijd en overal ontwerpen met met pictogrammen en plaatpraten: het is net alsof je met elkaar aan tafel zit. Iedereen kan pictogrammen uitzoeken, plaatsen en verschuiven. Je kunt een foto toevoegen, of een notitie op een ‘geeltje’ schrijven. Je kunt ook samen tekenen!

Ook cliënten met weinig of geen digitale vaardigheden kunnen PictoCanvas gebruiken. Het is eenvoudig: jij maakt een nieuw PictoCanvas aan in je browser, nodigt andere deelnemers uit per e-mail, vervolgens samen vul je het canvas in.

Dit kun je allemaal samen doen en bekijken: Gewoon naast elkaar of iedereen vanachter zijn of haar eigen laptop of tablet.

Combineer een schaalvraag met foto’s en pictogrammen en ga in gesprek over alle mogelijke onderwerpen en emoties.

Met pictogrammen en dagschema’s zorg je voor meer eigen regie voor iedereen, juist ook als iemand minder talig is.

PictoCanvas is eenvoudig in het gebruik, iedereen kan er mee overweg!

Ook zorg op afstand wordt makkelijker met PictoCanvas: het is net alsof je samen aan tafel zit. Iedereen kan pictogrammen uitzoeken, toevoegen en verschuiven. Je kunt je eigen foto’s invoegen en een notitie op een ‘geeltje’ schrijven. Ook kun je samen tekenen!

Mensen uitnodigen is simpel, het enige wat je nodig hebt is een e-mailadres. Zo kan iedereen meedoen. Je kunt samen tegelijk werken aan één canvas: vanaf een laptop, tablet of zelfs een smartphone.

Bevorder eHealth en digivaardigheid van professionals én cliënten!

eHealth wordt steeds belangrijker om de uitdagingen in de zorg aan te kunnen. Maar niet iedereen voelt zich op zijn of haar gemak achter een computer, laptop of tablet.
PictoCanvas is een mooie opstap naar meer digivaardigheid bij zowel cliënten als professionals. Gebruik de applicatie ter ondersteuning van reguliere behandeling, therapie of beeldschermzorg. Spelenderwijs verminder je samen de angst voor computers en internet met PictoCanvas.

Werk samen tegelijkertijd in hetzelfde canvas: vanaf een pc, tablet en zelfs op een smartphone!

Je cliënt hoeft niet in te loggen, geen programma te installeren, en ook niets te downloaden. Jij maakt een canvas aan en mailt de uitnodigingslink naar je cliënt. Hij of zij opent de link in de e-mail en neemt in de browser direct deel aan jouw PictoCanvas.

Als er nieuwe pictogrammen of praatplaten zijn hoef je geen update te installeren: ze staan altijd automatisch voor je klaar. Iedereen kan overal met PictoCanvas werken: op een computer, laptop of tablet. Je kunt altijd samen aan hetzelfde canvas werken.

Begin de dag met een glimlach: maak samen een dagschema of moodboard op afstand.