Geplaatst op

Nieuw pictogram Met water spelen en pictogram Tussendoortje

Er staan weer nieuwe pictogrammen voor ondersteunde communicatie klaar in Pictostudio, zoals het pictogram netwerk, en het pictogram tussendoortje. Allemaal begrippen die zijn aangevraagd door onze gebruikers; professionals die onze pictogrammen inzetten in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, of in het speciaal onderwijs. Samen met deze gebruikers hebben we deze nieuwe pictogrammen ontworpen.

Als je al met PictoStudio werkt kun je deze pictogrammen direct gebruiken voor ondersteunde communicatie, in dag- en weekschema’s, voor cliëntcommunicatie of in stappenplannen.
Wil je ook aan de slag met Pictostudio? Mis je nog een pictogram, of heb je een andere vraag? We horen het graag. Laat het ons weten met een mail naar contact@visitaal.nl

De nieuwe pictogrammen voor ondersteunde communicatie van deze week

pictogrammen ondersteunde communicatie

Dit zijn de nieuwe pictogrammen van deze week, met een licentie voor Pitostudio staan ze direct op je computer en kun je ze meteen gebruiken:

 • Pictogram Keyboard toetsen
 • Pictogram Met water spelen
 • Pictogram Muziekinstrumenten
 • Pictogram Netwerk
 • Pictogram Sensorisch spel voeding
 • Pictogram Triangel
 • Pictogram Rola
 • Pictogram Tas ophangen
 • Pictogram Trommel
 • Pictogram Trompet
 • Pictogram Tussendoortje

De Visitaal-bibliotheek bevat ruim 3.000 Nederlandse pictogrammen voor alledaags gebruik. Het overzicht van alle pictogrammen pictogrammen vind je hier.

Zelf ontwerpen met Visitaal-pictogrammen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is update_pictogrammen_pictostudio_dell_980_600_spelpartners-Hersteld.png

Met de gebruiksvriendelijke Pictostudio-software kan jij heel eenvoudig ruim 3000 Nederlandse Visitaal- pictogrammen gebruiken om dagelijkse communicatie voor jouw cliënt of familielid visueel te ondersteunen

Je kunt eenvoudig zelf de kleur van een pictogram aanpassen en een andere tekst of lettertype gebruiken.
Je kunt de meeste pictogrammen ook vertalen in het Arabisch, Engels, Duits, Frans en Pools.

Je hebt de keuze uit 3 programma’s:

 • Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. 
 • Met Pictostudio voor Office kun je pictogrammen aanpassen en plaatsen in je Word-documenten. 
 • PictoCanvas  maak je snel een mooie praatplaat met Visitaal-pictogrammen. Je kunt ook samen op afstand met picto’s werken. PictoCanvas wordt vaak gebruikt voor zorg of logopedie op afstand.

Meer weten of een offerte aanvragen? Mail ons voor een demonstratie via teams of een offerte op maat of kijk op de site van Pictostudio naar de mogelijkheden en prijzen.

Geplaatst op

Pictogrammen koningsdag

pictogram koning

Hoera, het is bijna koningsdag, dat wordt lekker feestvieren! Met de Pictogrammen koningsdag van Visitaal kun je je cliënten of verwanten alvast voorbereiden op het feest.
Misschien vier je het thuis, of gezellig met vrienden in de tuin of ga je spullen verkopen op de vrijmarkt. En natuurlijk hoort daar een lekkere tompouce bij!


Uiteraard vind je de Visitaal-bibliotheek eenvoudige Pictogrammen koningsdag die voor iedereen herkenbaar zijn: zoals bijvoorbeeld het pictogram hermelijnen mantel of het pictogram gouden koets. En een extra picto vlag en wimpel, want de vlag wordt op Koningsdag natuurlijk wel gehesen! Leve de koning!

Verder lezen Pictogrammen koningsdag
Geplaatst op

Nieuw pictogram snurken en pictogram vernevelaar

Ook deze week staat er weer een nieuwe serie pictogrammen voor je klaar in Pictostudio, zoals het nieuwe pictogram snurken. Deze pictogrammen zijn ontworpen op aanvraag van gebruikers van Pictostudio; allemaal professionals in de zorg en (speciaal) onderwijs. In nauw overleg ontwerpen we deze pictogrammen en voegen ze dan toe aan de Visitaal-bibliotheek met ruim 3.000 eenvoudige pictogrammen.

Verder lezen Nieuw pictogram snurken en pictogram vernevelaar
Geplaatst op

Update Visitaal bibliotheek: nieuw pictogram opvliegers en pictogram duizelig

pictogram opvliegers

Ook deze week hebben we weer een nieuwe serie pictogrammen ontworpen, waaronder een nieuw pictogram opvliegers. Alle pictogrammen van deze week hebben we ontworpen in samenwerking met professionals in de zorg en (speciaal) onderwijs. Alleen als zij akkoord zijn met het ontwerp worden ze toegevoegd aan de Visitaal-bibliotheek met ruim 3.000 eenvoudige pictogrammen.

Verder lezen Update Visitaal bibliotheek: nieuw pictogram opvliegers en pictogram duizelig
Geplaatst op

Duidelijke Ramadan pictogrammen

Het is Ramadan, ook voor veel mensen met een verstandelijke beperking is dit een belangrijke tijd.
In de Visitaal-bibliotheek vind je duidelijke Ramadan pictogrammen die je kunt gebruiken in ondersteunde communicatie. Gebruik ze voor iedereen die meedoet aan de Ramadan en natuurlijk ook om aan iedereen uit te leggen wat het belang van de Ramadan is voor moslims.

Verder lezen Duidelijke Ramadan pictogrammen
Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen lentekriebels

Het is alweer de Week van de lentekriebels, een mooie traditie waarmee Rutgers en de GGD’en scholen ondersteunen bij het lesgeven over relaties en seksualiteit. Daarom hebben we nieuwe pictogrammen lentekriebels voor je ontworpen en toegevoegd aan de Visitaal-bibliotheek.

Net als iedereen hebben mensen met een verstandelijke of communicatieve beperking seksuele gevoelens en behoefte aan intimiteit. 

Verder lezen Nieuwe pictogrammen lentekriebels
Geplaatst op

Nieuwe fitness pictogrammen

We beginnen het jaar met een nieuwe serie fitness pictogrammen. Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Ga je nog steeds trouw naar de sportschool, of heb je het moeilijk om het vol te houden? Misschien helpen deze fitness pictogrammen jou om het vol te houden, en om al je oefeningen te doen in de sportschool. En een lekkere voetmassage na de training is ook niet verkeerd;)

Verder lezen Nieuwe fitness pictogrammen
Geplaatst op

Bezoek Visitaal op de COM@MODEMDAG dinsdag 6 februari 2023

Op 6 februari staan Visitaal en Spelpartners met nieuwe en bekende communIcatietools op de ervaringsmarkt van de Com@ModemDag. De Com@ModemDag  op het Thomas Morecollege in Mechelen is al jarenlang dé plek voor logopedisten en andere professionals uit zorg en speciaal onderwijs om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ondersteunde communicatie te ontdekken.

Verder lezen Bezoek Visitaal op de COM@MODEMDAG dinsdag 6 februari 2023
Geplaatst op

De laatste pictogrammen van 2023: pictogram benauwd en pictogram flexplek

We sluiten het jaar af met een mooie serie nieuwe pictogrammen, zoals het pictogram benauwd en pictogram flexplek. De update van deze week bestaat weer uit pictogrammen die zijn aangevraagd door gebruikers van Pictostudio, het gebruiksvriendelijke programma waarmee ouders en professionals in zorg en onderwijs zelf met bijna 3000 Visitaal-pictogrammen communicatie visueel kunnen ondersteunen.

Verder lezen De laatste pictogrammen van 2023: pictogram benauwd en pictogram flexplek