Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen: Pictogram hulphond en pictogram keuken

We hebben nieuwe pictogrammen ontworpen: het pictogram hulphond en een nieuw pictogram keuken staan voor je klaar om te gebruiken in ondersteunde communicatie.

De fitnesspictogrammen zijn aangevraagd door Ipse de Bruggen, een zorgorganisatie die pictogrammen inzet om communicatie voor en door cliënten visueel te ondersteunen. Ook de andere begrippen zijn ontworpen in samenwerking met logopedisten, verzorgers en andere professionals uit zorg en speciaal onderwijs die Visitaal pictogrammen gebruiken om de communicatie en de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking te ondersteunen. Wekelijks contact met onze gebruikers zorgt ervoor dat onze pictogrammen goed aansluiten bij de communicatievraag van cliënten.

Als je al met PictoStudio werkt kun je deze pictogrammen direct gebruiken voor ondersteunde communicatie, in dag- en weekschema’s, voor cliëntcommunicatie of in stappenplannen.

Wil je ook elke week nieuwe pictogrammen op je computer krijgen en aan de slag met Pictostudio, ons programma voor ondersteunde communicatie? Geef je dan op voor een gratis webinar of vraag een gratis demolicentie aan op de site van Pictostudio.

Mis je nog een pictogram, of heb je een andere vraag? We horen graag van je, laat het ons weten met een mail naar contact@visitaal.nl

De nieuwe pictogrammen pictogram hulphond en pictogram keuken van deze week

pictogram hulphond en pictogram keuken

Dit zijn de nieuwe pictogrammen van deze week: je kunt ze direct gebruiken en bewerken in Pictostudio.

 • Pictogram Dumbells
 • Pictogram Gewichtheffen
 • Pictogram Krachttraining
 • Pictogram Oefeningen op de mat
 • Pictogram Pull station
 • Pictogram Geleidehond
 • Pictogram Hulphond
 • Pictogram Keuken
 • Pictogram Vlecht
 • Pictogram Van thuis naar woning
 • Pictogram Van woning naar thuis

Zelf ontwerpen met Visitaal-pictogrammen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is update_pictogrammen_pictostudio_dell_980_600_spelpartners-Hersteld.png

Met de gebruiksvriendelijke Pictostudio-software kan jij heel eenvoudig ruim 3000 Nederlandse Visitaal- pictogrammen gebruiken om dagelijkse communicatie voor jouw cliënt of familielid visueel te ondersteunen

Je kunt eenvoudig zelf de kleur van een pictogram aanpassen en een andere tekst of lettertype gebruiken.
Je kunt de meeste pictogrammen ook vertalen in het Arabisch, Engels, Duits, Frans en Pools.

Je kunt kiezen uit 3 programma’s:

 • Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. 
 • Met Pictostudio voor Office kun je pictogrammen aanpassen en plaatsen in je Word-documenten. 
 • PictoCanvas  maak je snel een mooie praatplaat met Visitaal-pictogrammen. Je kunt ook samen op afstand met picto’s werken. PictoCanvas wordt vaak gebruikt voor zorg of logopedie op afstand.

Meer weten of een offerte aanvragen? Mail ons voor een demonstratie via teams of een offerte op maat of kijk op de site van Pictostudio naar de mogelijkheden en prijzen.

Geplaatst op

Pictogrammen koningsdag

pictogram koning

Hoera, het is bijna koningsdag, dat wordt lekker feestvieren! Met de Pictogrammen koningsdag van Visitaal kun je je cliënten of verwanten alvast voorbereiden op het feest.
Misschien vier je het thuis, of gezellig met vrienden in de tuin of ga je spullen verkopen op de vrijmarkt. En natuurlijk hoort daar een lekkere tompouce bij!


Uiteraard vind je de Visitaal-bibliotheek eenvoudige Pictogrammen koningsdag die voor iedereen herkenbaar zijn: zoals bijvoorbeeld het pictogram hermelijnen mantel of het pictogram gouden koets. En een extra picto vlag en wimpel, want de vlag wordt op Koningsdag natuurlijk wel gehesen! Leve de koning!

Verder lezen Pictogrammen koningsdag
Geplaatst op

Nieuw pictogram snurken en pictogram vernevelaar

Ook deze week staat er weer een nieuwe serie pictogrammen voor je klaar in Pictostudio, zoals het nieuwe pictogram snurken. Deze pictogrammen zijn ontworpen op aanvraag van gebruikers van Pictostudio; allemaal professionals in de zorg en (speciaal) onderwijs. In nauw overleg ontwerpen we deze pictogrammen en voegen ze dan toe aan de Visitaal-bibliotheek met ruim 3.000 eenvoudige pictogrammen.

Verder lezen Nieuw pictogram snurken en pictogram vernevelaar
Geplaatst op

Update Visitaal bibliotheek: nieuw pictogram opvliegers en pictogram duizelig

pictogram opvliegers

Ook deze week hebben we weer een nieuwe serie pictogrammen ontworpen, waaronder een nieuw pictogram opvliegers. Alle pictogrammen van deze week hebben we ontworpen in samenwerking met professionals in de zorg en (speciaal) onderwijs. Alleen als zij akkoord zijn met het ontwerp worden ze toegevoegd aan de Visitaal-bibliotheek met ruim 3.000 eenvoudige pictogrammen.

Verder lezen Update Visitaal bibliotheek: nieuw pictogram opvliegers en pictogram duizelig
Geplaatst op

Duidelijke Ramadan pictogrammen

Het is Ramadan, ook voor veel mensen met een verstandelijke beperking is dit een belangrijke tijd.
In de Visitaal-bibliotheek vind je duidelijke Ramadan pictogrammen die je kunt gebruiken in ondersteunde communicatie. Gebruik ze voor iedereen die meedoet aan de Ramadan en natuurlijk ook om aan iedereen uit te leggen wat het belang van de Ramadan is voor moslims.

Verder lezen Duidelijke Ramadan pictogrammen
Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen lentekriebels

Het is alweer de Week van de lentekriebels, een mooie traditie waarmee Rutgers en de GGD’en scholen ondersteunen bij het lesgeven over relaties en seksualiteit. Daarom hebben we nieuwe pictogrammen lentekriebels voor je ontworpen en toegevoegd aan de Visitaal-bibliotheek.

Net als iedereen hebben mensen met een verstandelijke of communicatieve beperking seksuele gevoelens en behoefte aan intimiteit. 

Verder lezen Nieuwe pictogrammen lentekriebels
Geplaatst op

Nieuwe fitness pictogrammen

We beginnen het jaar met een nieuwe serie fitness pictogrammen. Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Ga je nog steeds trouw naar de sportschool, of heb je het moeilijk om het vol te houden? Misschien helpen deze fitness pictogrammen jou om het vol te houden, en om al je oefeningen te doen in de sportschool. En een lekkere voetmassage na de training is ook niet verkeerd;)

Verder lezen Nieuwe fitness pictogrammen
Geplaatst op

Bezoek Visitaal op de COM@MODEMDAG dinsdag 6 februari 2023

Op 6 februari staan Visitaal en Spelpartners met nieuwe en bekende communIcatietools op de ervaringsmarkt van de Com@ModemDag. De Com@ModemDag  op het Thomas Morecollege in Mechelen is al jarenlang dé plek voor logopedisten en andere professionals uit zorg en speciaal onderwijs om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ondersteunde communicatie te ontdekken.

Verder lezen Bezoek Visitaal op de COM@MODEMDAG dinsdag 6 februari 2023