Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen energie besparen

pictogrammen energie besparen

Vandaag hebben we een serie nieuwe pictogrammen ‘energie besparen’ toegevoegd aan Pictostudio. Energie besparen is belangrijk, voor je portemonnee en voor het klimaat. Maar het is best lastig om uit te leggen hoe je ervoor zorgt dat het in huis aangenaam is zonder dat je later een veel te hoge energierekening krijgt. En dat je energietoeslag kunt aanvragen om je te helpen met het betalen van de energierekening.

Verder lezen Nieuwe pictogrammen energie besparen
Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen kleding en eten

Visitaal-pictogrammen voor bang, in de oven doen, koffie zetten en regenjas

De nieuwe pictogrammen van deze week staan weer klaar voor gebruikers van Pictostudio. Het is een flinke update met nieuwe pictogrammen voor kleren en nieuwe pictogrammen eten.


Welke kleren trek ik vandaag aan? Wat gaan we weten? Voor mensen met een verstandelijke beperking zijn dit belangrijke thema’s. Niet alleen de keuze van de kleren, of de vraag wat je gaat eten is belangrijk. Ook de planning en voorbereiding zijn van belang. Daarom is het belangrijk dat je in een dagschema of weekschema, of in een ochtendritueel kunt aangeven wat er gaat gebeuren en hoe je dat is stappen voorspelbaar en inzichtelijk kunt maken voor je cliënt of familielid. Daarom is een pictogram als het pictogram ‘kleren klaar leggen’ zo belangrijk voor bijvoorbeeld een dagschema of ochtendritueel.

Verder lezen Nieuwe pictogrammen kleding en eten
Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen: pictogram vakkenvullen en een pictogram kaftan

Visitaal-pictogrammen voor naschoolse opvang, kaftan, hartige taart en vakkenvullen.

We hebben weer nieuwe pictogrammen ontworpen voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze week voegen we onder andere het pictogram vakkenvullen en het pictogram naschoolse opvang toe aan de Visitaal-bibliotheek. Deze nieuwe en vernieuwde pictogrammen kun je meteen gebruiken in Pictostudio.

Verder lezen Nieuwe pictogrammen: pictogram vakkenvullen en een pictogram kaftan
Geplaatst op

We hebben nieuwe pictogrammen dood en begrafenis toegevoegd

Visitaal-pictogrammen voor crematorium, uitvaartcentrum, begrafenis en graf bezoeken.

Deze pictogrammen zijn een aanvulling op een eerdere set pictogrammen in de categorie ‘Rouw en levenseinde‘ die we in samenwerking met Ipse de Bruggen hebben ontwikkeld om samen met je verstandelijk beperkte cliënt of familielid het gesprek over de dood visueel te ondersteunen.

Verder lezen We hebben nieuwe pictogrammen dood en begrafenis toegevoegd
Geplaatst op

Extra pictogrammen hitteplan

De eerste hittegolf van het jaar is een feit, en de Vierdaagse moet nog beginnen! Daarom hebben we extra pictogrammen hitteplan ontworpen. Zodat je je je cliënt of familielid goed kunt voorbereiden op de warmte. En de Vierdaagse-pictogrammen komen ook van pas als je gewoon een lange wandeling maakt.

Met deze pictogrammen in Pictostudio maak je eenvoudig zelf een hitteplan voor je cliënten, leerlingen of familieleden. De nieuwe pictogrammen hittegolf staan vanaf vandaag voor je klaar in Pictostudio voor Office of Pictostudio Pro.

Verder lezen Extra pictogrammen hitteplan
Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen vakantie

Visitaal-pictogrammen voor buiten koffie drinken, op vakantie gaan, fietsvakantie, vliegveld, douane, wachten gate, kamperen, tent, caravan, camping en wielrennen.

De zomer is begonnen, de vakantie komt eraan. Daarom hebben we nieuwe pictogrammen voor de vakantie gemaakt, je kunt ze meteen gebruiken in Pictostudio. Met deze vakantiepicto’s kan de grote vakantie pas echt goed beginnen!

Of je nou naar de Efteling gaat, of je gaat kamperen, of met het vliegtuig; je kunt met Visitaal-pictogrammen een mooi dagschema of weekschema maken. We hebben ook een sjabloon voor een slaapschema toegevoegd aan Pictostudio Pro!

Verder lezen Nieuwe pictogrammen vakantie