Warning: rename(/home/visitaal/domains/visitaal.nl/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/vendor/yoast/wordpress-seo,/home/visitaal/domains/visitaal.nl/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo): Permission denied in /home/visitaal/domains/visitaal.nl/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/src/addon-installer.php on line 373

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/visitaal/domains/visitaal.nl/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/src/addon-installer.php:373) in /home/visitaal/domains/visitaal.nl/public_html/wp-content/plugins/disable-xml-rpc-pingback/disable-xml-rpc-pingback.php on line 51
Tekst ondersteunen met pictogrammen - Visitaal

Topmenu

Tekst ondersteunen met pictogrammen

tekst ondersteunen met pictogrammenPictogrammen ondersteunen de geschreven taal, ze vervangen deze niet. U kunt Visitaal-pictogrammen pictogrammen het beste in zwart/wit toepassen, andere kleuren liever niet tenzij er een contra-indicatie is voor het gebruik van zwart/wit.
Wanneer je pictogrammen gebruikt kun je beter geen je geen andere visualisaties toepassen in hetzelfde document, zoals watermerken door de tekst, foto’s of afbeeldingen uit Word, etc..

 

Het gebruik van foto’s kan wel voor personen die de persoon voor wie het bedoeld is al kent. De tekst komt onder de pictogrammen. Gebruik lettertype Arial, 14 punts. Voor de titels mag je een groter lettertype gebruiken. Maar zorg ervoor dat het de aandacht niet wegtrekt van de boodschap.

  • Gebruik pictogrammen 2,5 x 2,5 cm. Voor de aanhef of titel kun je een groter pictogram nemen. Het pictogram is net zo hoog als breed.
  • Houdt de grootte van het lettertype en het pictogram in evenwicht. Gebruik tussenkopjes en schrijf deze vet.
  • Laat tussen iedere regel tenminste 1 witregel.
  • Streef naar het gebruik van maximaal 3 pictogrammen per zin met een spatie er tussen zodat pictogrammen niet ‘aan elkaar groeien’.
  • Zet de pictogrammen gewoon naast elkaar. Dus niet precies boven het woord dat het uitbeeld. Zo voorkom je ‘vertalen in pictogrammen’.

De tekst in het pictogram mag worden aangepast. Dit kan eenvoudig in Pictoword.

Voorbeeld: Brochure vanLeekerweide met Visitaal-pictogrammen
Klik hier
om de originele brochure met pictogrammen te bekijken (pagina 3 t/m 5).
brochure met pictogrammen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie:

  • Handboek ‘eenvoudig schrijven’ –  Van Raad op Maat en Bragt communicatie & advies.
  • ‘Doe niet zo moeilijk’ – Europese richtlijnen voor eenvoudig schrijven.
  • ‘Eenvoudig Schrijven’ – Werkgroep Totale communicatie Leekerweide


BewarenBewaren

Website: Spelpartners

Al onze producten en publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Zij mogen niet worden hergebruikt of verveelvoudigd zonder onze schriftelijke toestemming.