Pictostudio Pro: zelf dag- en weekschema’s maken

Foto van moeder achter de laptop en dochter op de bank. Rechtsonder een weekschema, opgemaakt met Pictostudio Pro.

Pictostudio Pro is een handig programma met Visitaal-pictogrammen voor veeleisende gebruikers, zoals logopedisten of begeleiders in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Met Pictostudio Pro kun je zelf gemakkelijk stickervellen, stappenplannen, dag- en weekschema’s, certificaten, diploma’s, wenskaarten en nog veel meer ontwerpen. Je kunt eht helemaal zelf ontwerpen of je gebruikt één van de handige sjablonen. Met één druk op de knop voeg je pictogrammen, klokken en eigen afbeeldingen toe.
Je kunt zelf pictogrammen bewerken, de tekst aanpassen of verwijderen.

Met de handige vertaalmodule kun je de pictogrammen vanaf pakket 3 gemakkelijk vertalen in het Engels, Arabisch, Engels, Frans, Pools.  We komen ook snel met een Oekraïense vertaling van de pictogrammen in Pictostudio.

Je kunt ook eigen pictogrammen, foto’s en afbeeldingen toevoegen en importeren in de afbeeldingen-bibliotheek, delen met je collega’s en gebruiken in je Pictostudio-documenten. Verzamelingen van eigen foto’s kun je delen met anderen via onze gebruiksvriendelijke bibliotheek.

Pictostudio Pro is de meest complete oplossing voor iedereen die met pictogrammen wil ontwerpen. Veel logopedisten, intern begeleiders en familieleden gebruiken het programma omdat het veel tijd bespaart als je vaak ondersteunde communicatie ontwerpt met pictogrammen.

Foto van scherm met Pictostudio Pro, weekschema bewerken en logo linksonder.
In Pictostudio Pro kun je eenvoudig een sjabloon openen, bewerken en opslaan.
Bijvoorbeeld van een dagschema of weekschema met pictogrammen.

Eenvoudig en snel werken met de nieuwste pictogrammen

Je kunt makkelijk pictogrammen opzoeken en aanpassen: verander zelf de kleur, de tekst en het lettertype. Je kunt ook zelf het pictogram roteren en een rood kruis of groene krul aan het pictogram toevoegen. Het aangepaste pictogrammen kun je invoegen in een stickervel, weekschema of ander document.

Pictostudio is ontwikkeld in samenwerking met logopedisten en gebruikers uit de zorg en het speciaal onderwijs. Het programma wordt veel ingezet voor cliënt-communicatie, ondersteunde communicatie en het maken van infobladen in de meest uiteenlopende situaties.

Hier zie hoe gemakkelijk je met Pictostudio pictogrammen kunt bewerken:

Heb je nog vragen over Pictostudio? We horen graag van je.

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Laat het ons weten en mail ons via contact@visitaal.nl dan nemen we snel contact met je op. Desgewenst verzorgen we graag een gratis workshop via Teams of maken we een offerte op maat. Zodat je zeker weet welk pakket aansluit bij jouw wensen.