Pictostudio Pro

Pictostudio Pro is een nieuwe applicatie met Visitaal-pictogrammen, ontwikkeld door Spelpartners. Met deze applicatie kun je zelf vanuit de browser stickervellen, stappenplannen, dag- en weekschema’s, certificaten, diploma’s en wenskaarten ontwerpen. Maak een nieuw document aan of gebruik één van onze sjablonen. Met één druk op de knop voeg je pictogrammen, klokken en eigen afbeeldingen toe.

Je kunt ook eigen pictogrammen importeren in de afbeeldingen-bibliotheek, delen met je collega’s en gebruiken in je Pictostudio-documenten. Verzamelingen van eigen foto’s kun je delen met anderen via onze gebruiksvriendelijke bibliotheek.

In Pictostudio Pro kun je eenvoudig een sjabloon openen, bewerken en opslaan.
Bijvoorbeeld van een dagschema of weekschema met pictogrammen.

Eenvoudig en snel werken met de nieuwste pictogrammen

Je kunt makkelijk pictogrammen opzoeken en aanpassen: verander zelf de kleur, de tekst en het lettertype. Je kunt ook zelf het pictogram roteren en een rood kruis of groene krul aan het pictogram toevoegen. Het aangepaste pictogrammen kun je invoegen in een stickervel, weekschema of ander document.

Pictostudio is ontwikkeld in samenwerking met logopedisten en gebruikers uit de zorg en het speciaal onderwijs. Het programma wordt veel ingezet voor cliënt-communicatie, ondersteunde communicatie en het maken van infobladen in de meest uiteenlopende situaties.