Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen: Pictogram time-out en pictogrammen slapen

pictogram time-out

Goed slapen is belangrijk, daarom voegen we ook deze week weer nieuwe pictogrammen slapen toe aan onze pictogrammen-bibliotheek, zoals bijvoorbeeld het nieuwe pictogram Time-out.

Alle nieuwe pictogrammen van deze week hebben direct of indirect te maken met welzijn en gezondheid, zoals bijvoorbeeld het pictogram verslaving en het pictogram proppen. En natuurlijk draagt werk of dagbesteding ook bij aan de mentale gezondheid, dus ook het pictogram productielijn past goed in de update van deze week.
Deze pictogrammen hebben we ontworpen op verzoek van onze gebruikers, zij gebruiken Pictostudio om zelf ondersteunde communicatie te maken. De nieuwe pictogrammen zijn direct te gebruiken in Pictostudio, het gebruiksvriendelijke programma voor ondersteunde communicatie met pictogrammen!

Wil je ook aan de slag met Visitaal-pictogrammen? Kijk hier welk programma het beste past bij jouw wensen of mail ons voor een advies of offerte op maat.
En heb je een idee voor een pictogram, of mis je een begrip? Laat het ons weten via de mail.

pictogram time-out

De nieuwe pictogrammen van deze week

 • Pictogram Slaapknuffel
 • Pictogram Slaaprobot
 • Pictogram White noise
 • Pictogram Verslaving
 • Pictogram Proppen
 • Pictogram Verslikken
 • Pictogram Time-in
 • Pictogram Time-out gang
 • Pictogram Okselhaar scheren Ladyshave
 • Pictogram Productielijn

Gebruik Visitaal-pictogrammen in de dagelijkse praktijk

Het is niet eenvoudig om over emoties en mentale gezondheid te praten met mensen met een verstandelijke beperking.
Ook voor deze doelgroep is het belangrijk dat iedereen kan meepraten en informatie op zijn of haar niveau krijgt. Zo bevorder je de eigen regie, emotie-regulatie en deelname aan de samenleving
Visuele ondersteuning met pictogrammen kan hierbij helpen. Maak bijvoorbeeld een eenvoudig dagschema met pictogrammen, dat is voor veel mensen met een communicatieve beperking of autisme spectrum stoornis een goed hulpmiddel om meer grip op het eigen leven te krijgen.
Daarom ontwerpen we de Visitaal-pictogrammen, voor en door mensen uit zorg en onderwijs. En we vinden het belangrijk dat iedereen er zelf mee kan werken. Met onze Pictostudio-software kun je ruim 2600 eenvoudige pictogrammen bewerken en gebruiken om communicatie en dagindeling voor jouw cliënt of familielid begrijpelijk te maken.

In Pictostudio kun je eenvoudig de kleur van een pictogram aanpassen en een andere tekst of lettertype gebruiken.
Je kunt de meeste pictogrammen ook vertalen in het Arabisch, Engels, Duits, Frans en Pools.

Je kunt kiezen uit drie programma’s:

 • Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. 
 • Met Pictostudio voor Office kun je pictogrammen aanpassen en plaatsen in je Word-documenten. 
 • PictoCanvas  maak je snel een mooie praatplaat met Visitaal-pictogrammen. Je kunt ook samen op afstand met picto’s werken. PictoCanvas wordt vaak gebruikt voor zorg of logopedie op afstand.

Meer weten of een offerte aanvragen? Mail ons voor een demonstratie via teams of een offerte op maat of kijk hier op de site van Pictostudio naar de mogelijkheden en prijzen.