Geplaatst op

Gratis kleurplaat naar school

gratis kleurplaat naar school

We hebben iets nieuws voor je: een gratis kleurplaat met Visitaal pictogrammen. De vakantie is nu echt in het hele land voorbij, de meeste kinderen in Nederland gaan weer naar school. Daarom hebben we deze kleurplaat voor je gemaakt.
Je kunt deze kleurplaat gratis downloaden, uitprinten en inkleuren. Of je kunt de gratis kleurplaat gebruiken als praatplaat: wijs de pictogrammen aan en ga in gesprek over de eerste schooldag.
Heb je een idee voor een kleurplaat? Of wil je een mooie ingekleurde kleurplaat met ons delen? We zijn benieuwd, laat het ons weten via de mail.

Zelf aan de slag met pictogrammen

moeder en dochter pictogrammen laptop

Begrijpelijke communicatie is belangrijk voor iedereen. Vooral voor mensen met een verstandelijke of communicatieve beperking. In het dagelijks leven komen deze mensen veel situaties tegen die voor onrust en onbegrip zorgen. Goede ondersteunde communicatie kan hierin veel betekenen, ook voor mensen met beginnende dementie of ASS.
Visuele ondersteuning met pictogrammen kan helpen om communicatie te ondersteunen. Maak bijvoorbeeld een eenvoudig dag of weekschema met Visitaal-pictogrammen, dat is voor veel mensen met een communicatieve beperking of autisme spectrum stoornis een goed hulpmiddel om meer grip op het eigen leven te krijgen.


De Visitaal-pictogrammen worden al meer dan 20 jaar ontwikkeld voor en door mensen uit zorg en onderwijs. We vinden het belangrijk dat iedereen er zelf mee kan werken. Daarom hebben we de Pictostudio-software ontwikkeld: hiermee kan iedereen de ruim 2600 eenvoudige pictogrammen bewerken en gebruiken om communicatie en dagindeling voor cliënt of familielid begrijpelijk te maken.

Je kunt kiezen uit drie gebruiksvriendelijke programma’s:

  • Met Pictostudio voor Office kun je pictogrammen aanpassen en plaatsen in je Word-documenten. Bekijk hier op de site van Pictostudio een introductievideo met de mogelijkheden.
  • Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Op de Pictostudio-wesbite vindt je alle informatie en duidelijk video’s met de mogelijkheden.
  • PictoCanvas  maak je snel een mooie praatplaat met Visitaal-pictogrammen. Je kunt ook samen op afstand met picto’s werken. PictoCanvas wordt vaak gebruikt voor zorg of logopedie op afstand.

Heb je vragen, wil je een demonstratie via Teams of wil je een offerte aanvragen? Mail ons voor een persoonlijk advies op maat of afspraak, of kijk hier op de site van Pictostudio naar de mogelijkheden en prijzen.