Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen lichaam en verzorging

pictogrammen fijne gedachte en piekeren

Deze week hebben we nieuwe pictogrammen lichaam en verzorging toegevoegd aan de Visitaal-bibliotheek. Met onze gebruiksvriendelijke software van Pictostudio kun je ze meteen toepassen in je voor instructiemateriaal, dagplanning of ondersteunde communicatie.


Deze pictogrammen lichaam en verzorging zijn allemaal ontworpen op verzoek van onze gebruikers; logopedisten, begeleiders en verzorgers van cliënten met een (licht-) verstandelijke beperking, maar ook zorg-professionals in verzorgingstehuizen of communicatie-professionals bij gemeentes.
We hebben meer nieuwe pictogrammen gemaakt, zoals het pictogram fijne gedachte en het pictogram trieste gedachte, en een nieuw pictogram piekeren. En gelukkig worden er ook er ook regelmatig pictogrammen aangevraagd voor de leuke dingen in het leven, zoals bijvoorbeeld het pictogram diamond painting. Een hobby waar veel cliënten plezier aan beleven. En dat is dan weer een mooie reden om het pictogram fijne gedachte te gebruiken;)

De nieuwe pictogrammen lichaam en verzorging van deze week

 • Pictogram Diamond painting
 • Pictogram Fijne gedachte
 • Pictogram Trieste gedachte
 • Pictogram Piekeren
 • Pictogram Oor
 • Pictogram Gehoorapparaat
 • Pictogram Gehoorapparaat in oor
 • Pictogram Kort haar
 • Pictogram Lang haar
 • Pictogram Honger
 • Pictogram Onder buik wassen
 • Pictogram Onder borst wassen
 • Pictogram Onder borst drogen
pictogrammen lichaam en verzorging

Pictogrammen lichaam en verzorging gebruiken in ondersteunde communicatie

moeder en dochter pictogrammen laptop

Communicatie is belangrijk voor iedereen. Zeker voor mensen met een verstandelijke of communicatieve beperking. In het dagelijks leven komen deze mensen veel situaties tegen die voor onrust en onbegrip zorgen. Goede ondersteunde communicatie kan hierin veel betekenen.


Visuele ondersteuning met pictogrammen kan hierbij helpen. Maak bijvoorbeeld een eenvoudig dag of weekschema met pictogrammen, dat is voor veel mensen met een communicatieve beperking of autisme spectrum stoornis een goed hulpmiddel om meer grip op het eigen leven te krijgen.


De Visitaal-pictogrammen worden ontwikkeld voor en door mensen uit zorg en onderwijs. We vinden het belangrijk dat iedereen er zelf mee kan werken. Met onze Pictostudio-software kun je ruim 2600 eenvoudige pictogrammen bewerken en gebruiken om communicatie en dagindeling voor jouw cliënt of familielid begrijpelijk te maken.

Je kunt kiezen uit twee programma’s:

 • Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. 
 • Met Pictostudio voor Office kun je pictogrammen aanpassen en plaatsen in je Word-documenten. 
 • PictoCanvas  maak je snel een mooie praatplaat met Visitaal-pictogrammen. Je kunt ook samen op afstand met picto’s werken. PictoCanvas wordt vaak gebruikt voor zorg of logopedie op afstand.

Meer weten of een offerte aanvragen? Mail ons voor een advies op maat of kijk hier op de site van Pictostudio naar de mogelijkheden en prijzen.