Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen: pictogram kangoeroe, pictogram bellenblazen en pictogram aardig

Ook in de vakantie ontwerpen we nieuwe pictogrammen en werken we door aan de pictogrammen-software van Pictostudio. Deze week hebben we een gemengde set nieuwe pictogrammen voor je gemaakt, vooral op aanvraag van onze gebruikers, zoals het pictogram bellenblazen.

We zijn continu bezig met het vernieuwen en aanpassen van de Visitaal-bibliotheek, onze gebruikers denken mee en komen met suggesties voor nieuwe pictogrammen en functies in de software. Heb je ook een vraag of tip voor ons? Laat het dan weten via de mail.
Als je met Pictostudio werkt kun je meteen aan de slag met deze nieuwe pictogrammen, als je nog geen licentie hebt kun je op de site van Pictostudio kijken welk pakket het beste bij jouw situatie en wensen past.
Heb je vragen? Mail ons en we helpen je graag op weg.

pictogram kangoeroe pictogram bellenblazen pictogram aardig

Dit zijn de nieuwe pictogrammen van deze week, in Pictostudio kun je gemakkelijk zelf de tekst of kleur aanpassen en de pictogrammen gebruiken in dagschema’s, stappenplannen of recepten.

 • Pictogram Aardig
 • Pictogram Bellen blazen
 • Pictogram Chips
 • Pictogram Gapen moe
 • Pictogram Gekwetst
 • Pictogram Kangoeroe
 • Pictogram Rugzak inpakken
 • Pictogram TAM-verhoor
 • Pictogram Wassen symbool
 • Pictogram Wolk

Zelf ontwerpen met Visitaal-pictogrammen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is pictostudio-pro-scherm-weekschema-bewerken.jpg


Communicatie is van levensbelang voor iedereen, en zeker voor mensen met een verstandelijke of communicatieve beperking. In het dagelijks leven komen deze mensen veel situaties tegen die voor onrust en onbegrip zorgen. Goede ondersteunde communicatie kan hierin veel betekenen. Visuele ondersteuning kan helpend zijn bij dagelijkse handelingen zoals aankleden, koken of huishouden. Maar ook bij lastige onderwerpen als emoties, gezondheid en sociale situaties. Voor mensen met een verstandelijke en/of communicatieve beperking is het vaak moeilijk om hierover te praten en hun situatie te begrijpen.
Juist voor deze doelgroep is van belang om mee te kunnen praten, om te begrijpen en te participeren in de samenleving. Daarom is het zo belangrijk dat dat iedereen kan meepraten en informatie op zijn of haar niveau krijgt. Zo bevorder je de eigen regie, emotie-regulatie en deelname aan de samenleving
Visuele ondersteuning met pictogrammen kan hierbij helpen. Maak bijvoorbeeld een eenvoudig dagschema met pictogrammen, dat is voor veel mensen met een communicatieve beperking of autisme spectrum stoornis een goed hulpmiddel om meer grip op het eigen leven te krijgen.
Daarom ontwerpen we de Visitaal-pictogrammen, voor en door mensen uit zorg en onderwijs. En we vinden het belangrijk dat iedereen er zelf mee kan werken. Met onze Pictostudio-software kun je ruim 2600 eenvoudige pictogrammen bewerken en gebruiken om communicatie en dagindeling voor jouw cliënt of familielid begrijpelijk te maken.

Je kunt kiezen uit twee programma’s:

 • Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. 
 • Met Pictostudio voor Office kun je pictogrammen aanpassen en plaatsen in je Word-documenten. 
 • PictoCanvas  maak je snel een mooie praatplaat met Visitaal-pictogrammen. Je kunt ook samen op afstand met picto’s werken. PictoCanvas wordt vaak gebruikt voor zorg of logopedie op afstand.

Meer weten of een offerte aanvragen? Mail ons voor een advies op maat of kijk hier op de site van Pictostudio naar de mogelijkheden en prijzen.