Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen voor privacy en eerst kloppen

pictogram privacy

Er staan weer nieuwe en vernieuwde pictogrammen voor je klaar in Pictostudio.

Eén van de onderwerpen die we op aanvraag van een gebruiker hebben opgepakt is het thema privacy. Heel belangrijk in deze tijd, maar ook lastig om te verbeelden voor iemand met een (licht-) verstandelijke beperking.

Het is ook lastig om de juiste benaming voor een pictogram te bepalen: afhankelijk van het niveau van degene voor wie het wordt ingezet kan dat veel uitmaken. Maar ook de context is belangrijk: je kunt de pictogrammen over privacy inzetten als waarschuwing, maar ook als verbod. Of als onderdeel van de huisregels.

In veel gevallen kan eenzelfde pictogram voor het begrip privacy geplaatst worden, maar dan is het wel belangrijk dat je zelf de tekst en/of de kleur kunt aanpassen. Dat gebeurt veel organisaties nog steeds door een pictogram te scannen en vervolgens te bewerken in Paint of met Tipp-ex. Deze manier van werken is omslachtig en kost veel tijd die beter ingezet kan worden. Daarom hebben we het zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om zelf in Pictostudio een pictogram aan te passen aan je wensen:

Snel pictogrammen aanpassen zonder scanner of Tipp-ex

Screenshot Pictostudio Pro, pictogram 'privacy' bewerken met rode achtergrond.

In zowel Pictostudio Pro als Pictostudio voor Office kun je zelf eenvoudig het pictogram privacy bewerken: je kunt de naam van het pictogram privacy, je kunt ook de kleuren van het pictogram aanpassen, of een rood kruis of groene krul over het pictogram plaatsen.

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van de mogelijkheden met de pictogrammen privacy. In de linkerkolom zie je steeds het originele pictogram privacy zoals het in Pictostudio standaard is opgeslagen. In de twee andere kolommen zie je voorbeelden van variaties op het pictogram privacy die je zelf eenvoudig kunt maken in Pictostudio:

Visitaal-pictogrammen rondom het thema privacy op verschillende manieren opgemaakt.

Beroep of functieaanduiding mannelijk of vrouwelijk

Visitaal-pictogrammen voor manager en directeur, man en vrouw.

Het kan een uitdaging zijn om voor sommige beroepen en functies een pictogram te ontwerpen dat zowel voor mannen en vrouwen bruikbaar is.

We hebben er in het geval van de pictogrammen ‘directeur’ en ‘manager’ voor gekozen om zowel een mannelijke en vrouwelijke versie van deze pictogrammen te ontwerpen.

In de benaming hebben we ook de aanduiding ‘man’ en ‘vrouw’ opgenomen, maar ook bij deze pictogrammen kun je dat eenvoudig aanpassen.

De nieuwe en vernieuwde pictogrammen van deze week:

 • Pictogram blazen (vernieuwd)
 • Pictogram boek (vernieuwd)
 • Pictogram boodschappenlijst
 • Pictogram condoleren (vernieuwd)
 • Pictogram directeur man
 • Pictogram directeur vrouw
 • Pictogram dromen (vernieuwd)
 • Pictogram eigen kamer
 • Pictogram elektriciteit (vernieuwd)
 • Pictogram fruit eten (vernieuwd)
 • Pictogram havermout (vernieuwd)
 • Pictogram jas (vernieuwd)
 • Pictogram jas en schoenen
 • Pictogram manager man
 • Pictogram manager vrouw
 • Pictogram notulen (vernieuwd)
 • Pictogram pistool (vernieuwd)
 • Pictogram privacy computer
 • Pictogram privacy kamer
 • Pictogram privacy meelezen
 • Pictogram rouwkamer (vernieuwd)
 • Pictogram slaapkamer (vernieuwd)
 • Pictogram tolk
 • Pictogram wapens

We zijn continu bezig met het verbeteren van de pictogrammen-bibliotheek, dat betekent dat we nieuwe pictogrammen ontwerpen maar ook dat we bestaande pictogrammen opfrissen of vervangen. De pictogrammen ‘condoleren’ en ‘rouwkamer’ hebben we bijvoorbeeld aangepast zodat ze beter passen bij de serie pictogrammen die we aan het ontwerpen zijn rondom het thema levenseinde en rouw.

Overzicht diverse Visitaal-pictogrammen uit augustus en september.

Mis je een pictogram? Of heb je een vraag of goed idee? Laat het ons weten via de mail.