Geplaatst op

Pictogrammen verkeersveiligheid en fietsen

pictogrammen verkeersveiligheid en fietsen

Verkeersveiligheid is belangrijk, juist ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Om zelfstandig deel te kunnen nemen aan het verkeer is het belangrijk dat je weet wat de regels zijn en waar je op moet letten. Dat geldt op straat, maar ook op het terrein van een instelling of school. Want fietsen kan gevaarlijk zijn als je niet goed oplet. Daarom hebben we een nieuwe serie pictogrammen rondom verkeersveiligheid en fietsen toegevoegd aan Pictostudio. Hiermee kun je het gesprek met je cliënt of familielid over veilig fietsen en deelnemen aan het verkeer visueel ondersteunen.

Met een licentie hebt voor Pictostudio kun je deze pictogrammen verkeersveiligheid en fietsen meteen afdrukken of plaatsen in je documenten! Je kunt zelf de tekst weghalen of aanpassen en andere kleuren kiezen. Met deze pictogrammen verkeersveiligheid en fietsen maak je heel eenvoudig zelf instructiematerialen, huisregels, stappenplannen of andere ondersteunde communicatie!

Mis je een begrip of pictogram? Laat het ons weten via de mail.

De nieuwe pictogrammen verkeersveiligheid en fietsen

  • Pictogram Rustig fietsen
  • Pictogram Hard fietsen
  • Pictogram Slippen met de fiets
  • Pictogram Botsing met de fiets
  • Pictogram Botsing fiets auto
  • Pictogram Botsing fietsen

Zelf ondersteunde communicatie ontwerpen met Visitaal-pictogrammen

Wanneer je zelf een dagschema, stappenplan of een ander visueel hulpmiddel wilt maken kun je bij Pictostudio kiezen uit verschillende pakketten: Pictostudio voor OfficePictostudio Pro en PictoCanvas. Al deze programma’s bevatten de gehele bibliotheek met ruim 2400 Visitaal-pictogrammen. Ze zijn geschikt voor professionals, scholen en instellingen maar worden ook in de thuissituatie veel gebruikt.

PictoCanvas: logopedie op afstand

Pictocanvas is het makkelijkste programma met Visitaal-pictogrammen. Met PictoCanvas kun je ook op afstand samen met een cliënt of familielid werken: Op een gedeeld scherm kun je allebei pictogrammen en foto’s plaatsen, notities maken, tekenen en bewegen. Met de praatplaten en schaalvragen van PictoCanvas kun je allerlei onderwerpen bespreken en verschillende werkvormen toepassen.

PictoCanvas kun je gebruiken als een online whiteboard voor zorg op afstand, thuisonderwijs, spelletjes, ondersteunde communicatie en dagplanning.  Iedereen die je uitnodigt werkt in hetzelfde scherm.

pictostudio_voor_office

Pictostudio voor Office

Pictostudio voor Office is ideaal als je met WORD of een ander Office-programma werkt. Het is een gebruiksvriendelijk programma voor visuele ondersteuning met pictogrammen.

Met Pictostudio voor Office kun je ruim 2400 Visitaal-pictogrammen bewerken en plaatsen in je WORD-document. Het werkt heel eenvoudig, iedereen kan hiermee direct zelf aan de slag. Je hebt geen ingewikkelde programma’s meer nodig.

Pictostudio Pro

Pictostudio Pro is een programma in de browser. Hiermee maak je in een handomdraai stickervellen, dag- en weekschema’s.

Je kunt kiezen voor één van onze sjablonen, bijvoorbeeld de gratis Pictokalender, of je maak zelf een stappenplan op maat. Je voegt eenvoudig pictogrammen, klokken en eigen afbeeldingen toe aan je ontwerp.