Geplaatst op

Update pictogrammen koffiedrinken

Eén van onze gebruikers vroeg ons of we we extra pictogrammen koffiedrinken wilden ontwerpen. Natuurlijk hadden we al pictogrammen rondom koffie drinken in de Visitaal-bibliotheek maar we hadden nog geen pictogram voor koffiemelk in een fles of cupje! En er miste ook een pictogram voor Senseo-pad, dus die hebben we ook snel bijgemaakt.
Een andere gebruiker wilde graag een pictogram voor een andere drank: siroop. Die mag natuurlijk ook niet ontbreken in de keuken.

Ook kregen we de vraag om een extra pictogram Kast te ontwerpen, naast het bestaande pictogram ‘Kledingkast’. Ook die vind je vanaf vandaag in Pictostudio.


Mis jij een begrip? We horen graag welk pictogram jij zou willen zien. Zo zorgen we er samen voor dat de Visitaal-bibliotheek actueel blijft en voor zoveel mogelijk gebruikers aansluit op het dagelijks leven.

  • Pictogram Pak Koffie
  • Pictogram Koffiepad Senseo
  • Pictogram Cupje koffiemelk
  • Pictogram Koffiemelk
  • Fles Siroop
  • Pictogram Kast
Deze koffie-pictogrammen zaten al in de Visitaal-bibliotheek.

Pictogrammen gebruiken voor ondersteunde communicatie

Wanneer je zelf een dagschema, stappenplan of een ander visueel hulpmiddel wilt maken kun je bij Pictostudio kiezen uit verschillende pakketten: Pictostudio voor OfficePictostudio Pro en PictoCanvas. Al deze programma’s bevatten de gehele bibliotheek met ruim 2400 Visitaal-pictogrammen. Ze zijn geschikt voor professionals,scholen en instellingen maar worden ook in de thuissituatie veel gebruikt.

Pictostudio Pro

Pictostudio Pro is een programma in de browser. Hiermee maak je in een handomdraai stickervellen, dag- en weekschema’s.

Je kunt kiezen voor één van onze sjablonen, bijvoorbeeld de gratis Pictokalender, of je maak zelf een stappenplan op maat. Je voegt eenvoudig pictogrammen, klokken en eigen afbeeldingen toe aan je ontwerp.

pictostudio_voor_office

Pictostudio voor Office

Pictostudio voor Office is ideaal als je met WORD of een ander Office-programma werkt. Het is een gebruiksvriendelijk programma voor visuele ondersteuning met pictogrammen.

Met Pictostudio voor Office kun je ruim 2400 Visitaal-pictogrammen bewerken en plaatsen in je WORD-document. Het werkt heel eenvoudig, iedereen kan hiermee direct zelf aan de slag. Je hebt geen ingewikkelde programma’s meer nodig.

PictoCanvas: ondersteunde communicatie op afstand

Pictocanvas is het makkelijkste programma met Visitaal-pictogrammen. Met PictoCanvas kun je ook op afstand samen met een cliënt of familielid werken: Op een gedeeld scherm kun je allebei pictogrammen en foto’s plaatsen, notities maken, tekenen en bewegen. Met de praatplaten en schaalvragen van PictoCanvas kun je allerlei onderwerpen bespreken en verschillende werkvormen toepassen.

PictoCanvas kun je gebruiken als een online whiteboard voor zorg op afstand, thuisonderwijs, spelletjes, ondersteunde communicatie en dagplanning.  Iedereen die je uitnodigt werkt in hetzelfde scherm.