Geplaatst op

Nieuwe corona pictogrammen: Pictogram FFP2-mondkapje en sporten tot 8 uur.

Al weer 2 jaar geleden ontwierpen we het eerste pictogram voor mondkapje. Vandaag komt er weer een nieuw pictogram bij met hetzelfde onderwerp: het pictogram FFP2 mondkapje / FFP2 masker.
We hebben inmiddels ruim 150 corona-pictogrammen in de Visitaal-bibliotheek voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, laaggeletterden en anderstalige nieuwkomers.


Op verzoek van logopedisten hebben we het afgelopen jaar een nieuw programma ontwikkeld: PictoCanvas. Een heel eenvoudig programma met Visitaal-pictogrammen waarmee je ook op afstand met je cliënt of familielid kunt communiceren, spelen of werken met pictogrammen. Alle werkvormen die je normaal met een doos Pictokaartjes samen aan tafel doet kun je hiermee ook op afstand online doen. En vanwege de nieuwe lockdown hebben we een mooi aanbod: Tot 31 maart mogen particuliere gebruikers PictoCanvas gratis gebruiken zonder verplichting. Een mooie manier om zonder kosten te ervaren wat pictogrammen betekenen in de ondersteunde communicatie in het dagelijks leven.

Hopelijk kunnen we Corona snel achter ons laten maar voorlopig zullen we het moeten doen met de regels die voor iedereen gelden. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking, hoe lastig het soms ook is om de regels uit te leggen. Juist daarom hebben we weer nieuwe pictogrammen ontworpen om ook deze corona-maatregelen uit te leggen met ondersteunende communicatie. Als gebruiker van PictoStudio of Pictocanvas kun je deze pictogrammen direct gebruiken om instructiematerialen, cliënt-communicatie en ondersteunende communicatie te ontwerpen.

Dit zijn de nieuwe corona pictogrammen:

  • Pictogram FFP2 mondkapje
  • Pictogram Mondkapje verplicht op de gang
  • Pictogram Online training
  • Pictogram Sport tot 8 uur
  • Pictogram Quarantaine huisgenoten

Ondersteunde communicatie ontwerpen met Visitaal-pictogrammen

Wanneer je zelf een dagschema, stappenplan of een ander visueel hulpmiddel wilt maken kun je bij Pictostudio kiezen uit verschillende pakketten: Pictostudio voor OfficePictostudio Pro en PictoCanvas. Al deze programma’s bevatten de gehele bibliotheek met ruim 2400 Visitaal-pictogrammen. Ze zijn geschikt voor professionals,scholen en instellingen maar worden ook in de thuissituatie veel gebruikt.

Pictostudio Pro

Pictostudio Pro is een programma in de browser. Hiermee maak je in een handomdraai stickervellen, dag- en weekschema’s.

Je kunt kiezen voor één van onze sjablonen, bijvoorbeeld de gratis Pictokalender, of je maak zelf een stappenplan op maat. Je voegt eenvoudig pictogrammen, klokken en eigen afbeeldingen toe aan je ontwerp.

pictostudio_voor_office

Pictostudio voor Office

Pictostudio voor Office is ideaal als je met WORD of een ander Office-programma werkt. Het is een gebruiksvriendelijk programma voor visuele ondersteuning met pictogrammen.

Met Pictostudio voor Office kun je ruim 2400 Visitaal-pictogrammen bewerken en plaatsen in je WORD-document. Het werkt heel eenvoudig, iedereen kan hiermee direct zelf aan de slag. Je hebt geen ingewikkelde programma’s meer nodig.

PictoCanvas: logopedie op afstand

Pictocanvas is het makkelijkste programma met Visitaal-pictogrammen. Met PictoCanvas kun je ook op afstand samen met een cliënt of familielid werken: Op een gedeeld scherm kun je allebei pictogrammen en foto’s plaatsen, notities maken, tekenen en bewegen. Met de praatplaten en schaalvragen van PictoCanvas kun je allerlei onderwerpen bespreken en verschillende werkvormen toepassen.

PictoCanvas kun je gebruiken als een online whiteboard voor zorg op afstand, thuisonderwijs, spelletjes, ondersteunde communicatie en dagplanning.  Iedereen die je uitnodigt werkt in hetzelfde scherm.