Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen FFP2-mondkapje en sporten tot 8 uur

Visitaal-pictogrammen voor FFP2 mondkapje, mondkapje verplicht op de gang, online training, sport tot 8 uur en quarantaine huisgenoten.

Al weer 2 jaar geleden ontwierpen we het eerste pictogram voor mondkapje. Vandaag komt er weer een nieuw pictogram bij met hetzelfde onderwerp: het pictogram FFP2 mondkapje / FFP2 masker.

We hebben inmiddels ruim 150 coronapictogrammen in de Visitaal-bibliotheek voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, laaggeletterden en anderstalige nieuwkomers.

Op verzoek van logopedisten hebben we het afgelopen jaar een nieuw programma ontwikkeld: PictoCanvas. Een heel eenvoudig programma met Visitaal-pictogrammen waarmee je ook op afstand met je cliënt of familielid kunt communiceren, spelen of werken met pictogrammen.

Alle werkvormen die je normaal met een doos Pictokaartjes samen aan tafel doet kun je hiermee ook op afstand online doen. En vanwege de nieuwe lockdown hebben we een mooi aanbod: tot 31 maart mogen particuliere gebruikers PictoCanvas gratis gebruiken zonder verplichting. Een mooie manier om zonder kosten te ervaren wat pictogrammen betekenen in de ondersteunde communicatie in het dagelijks leven.

Hopelijk kunnen we Corona snel achter ons laten, maar voorlopig zullen we het moeten doen met de regels die voor iedereen gelden. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking, hoe lastig het soms ook is om de regels uit te leggen.

Juist daarom hebben we weer nieuwe pictogrammen ontworpen om ook deze coronamaatregelen uit te leggen met ondersteunende communicatie. Als gebruiker van Pictostudio of PictoCanvas kun je deze pictogrammen direct gebruiken om instructiematerialen, cliënt-communicatie en ondersteunende communicatie te ontwerpen.

Dit zijn de nieuwe corona pictogrammen:

  • Pictogram FFP2 mondkapje
  • Pictogram mondkapje verplicht op de gang
  • Pictogram online training
  • Pictogram sport tot 8 uur
  • Pictogram quarantaine huisgenoten