Geplaatst op

Visitaal-pictogrammen doet mee aan de Dutch Health Hackathon 2015

Visitaal Dutch Health Hackathon

De Dutch Health Hackathon wordt georganiseerd om de zorg in Nederland te verbeteren door innovators, zorgprofessional én patiënten samen te brengen. De Hackathon van 2015 staat volledig in het teken van de geestelijke gezondheidszorg. Programmeurs, hackers, zorgprofessionals, designers en innovators zetten hun talenten en techniek in om de zorg te verbeteren.

Meer dan 200 deelnemers werken een weekend lang keihard aan een grensverleggend concept. Diverse teams strijden onderling voor de eer, het beste concept én natuurlijk de hoofdprijs van € 5000,- vrij te besteden. De drie beste ideeën worden daadwerkelijk in de zorg geïmplementeerd.

Eén van de challenges tijdens de Dutch Health Hackathon is het bedenken van nieuwe toepassingen voor de Visitaal-pictogrammen. Namens Visitaal is ontwerper Nico den Dulk van Spelpartners aanwezig om de toepassingsmogelijkheden van de Visitaal-pictogrammen toe te lichten en de resultaten van de Dutch Health Hackathon te bespreken. We houden jullie uiteraard op de hoogte!

De Dutch Health Hackathon is een jaarlijks terugkomend event. Dit jaar vindt de Hackathon plaats op 5 en 6 september 2015 in de Blokhuispoort te Leeuwarden. Het hele weekend vinden er allerlei activiteiten plaats, waaronder inspirerende workshops en lezingen.

Meer informatie vindt u hier.