Geplaatst op

Duidelijke Ramadan pictogrammen

Het is Ramadan, ook voor veel mensen met een verstandelijke beperking is dit een belangrijke tijd.
In de Visitaal-bibliotheek vind je duidelijke Ramadan pictogrammen die je kunt gebruiken in ondersteunde communicatie. Gebruik ze voor iedereen die meedoet aan de Ramadan en natuurlijk ook om aan iedereen uit te leggen wat het belang van de Ramadan is voor moslims.

Deze Ramadan-pictogrammen staan vanaf vandaag voor je klaar in ons programma Pictostudio, je kunt zelf de tekst boven het pictogram eenvoudig aanpassen of verwijderen of de kleuren kleur aanpassen in Pictostudio. De meeste Visitaal-pictogrammen zijn vanaf pakket 2 op verzoek ook beschikbaar in het Arabisch, Turks, Engels, Frans, Pools.

pictogrammen ramadan
  • Pictogram Dadel
  • Pictogram Eid-al fitr
  • Pictogram Hoofddoek
  • Pictogram Moskee
  • Pictogram Moslima
  • Pictogram Suikerfeest eten

De Visitaal-bibliotheek bestaat uit ruim 3.000 pictogrammen, waaronder meer Ramadan-pictogrammen. Hieronder zie je een selectie van Ramadan pictogrammen die we eerder hebben ontworpen.

ramadan pictogrammen en iftar

Met onze gemakkelijke Pictostudio-software kun je direct aan de slag met deze Ramadan-pictogrammen, je hoeft niks te downloaden, ze staan op je computer.

ramadan pictogrammen arabisch

Zelf ontwerpen met ramadan pictogrammen in Pictostudio

Met de eenvoudige softwarepakketten van Pictostudio kan iedereen gemakkelijk zelf ontwerpen met Visitaal-pictogrammen. Nieuwe pictogrammen worden automatisch toegevoegd, je hoeft niks te downloaden en hebt dus altijd de meest actuele pictogrammen bij de hand.
Je kunt kiezen uit 3 gebruiksvriendelijke programma’s:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is pictostudio-pro-scherm-weekschema-bewerken.jpg
  • Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. 
  • Met Pictostudio voor Office kun je pictogrammen aanpassen en plaatsen in je Word-documenten. 
  • PictoCanvas  maak je snel een mooie praatplaat met Visitaal-pictogrammen. Je kunt ook samen op afstand met picto’s werken. PictoCanvas wordt vaak gebruikt voor zorg of logopedie op afstand.

Meer weten of een offerte aanvragen? Mail ons voor een advies op maat of kijk hier op de site van Pictostudio naar de mogelijkheden en prijzen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is laptop-tablet-smartphone-praatplaat-dieren-paard-stal.png
PictoCanvas, als je ook op afstand samen met picto’s wilt communiceren of praatplaten wilt maken en delen.