Geplaatst op

Gezond en lekker eten met pictogrammen groente en fruit

Deze week voegen we nieuwe pictogrammen groente en fruit toe aan de Visitaal-bibliotheek. Lekker en gezond eten is belangrijk voor de gezondheid. En het is ook nog eens leuk en gezellig om samen te koken en eten. Daarom is het ook zo belangrijk dat iedereen mee kan helpen in de keuken, of dat je zelf kunt kiezen wat je wil eten. Of dat je begrijpt wat er vanavond op tafel staat.

Dat kan met de eenvoudige pictogrammen voor begrippen rondom eten van Visitaal, speciaal ontworpen voor de ondersteunde communicatie door en met mensen voor wie geschreven en gesproken taal niet genoeg is. Oorspronkelijk ontikkeld voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking worden de Visitaal-pictogrammen tegenwoordig veel breder ingezet, onder andere bij anderstalige nieuwkomers, laaggeletterden of mensen met een Autisme Spectrum Stoornis.

Nieuwe pictogrammen eten voor dagschema’s, recepten en stappenplannen

Dit zijn de nieuwe pictogrammen groente en fruit en pictogrammen eten van deze week. In Pictostudio kun je eenvoudig zelf de tekst en kleur aanpassen, pictogrammen combineren of spiegelen. Je kunt de pictogrammen gebruiken voor een dagschema, een recept of een stappenplan, of voor een feestelijk kerstmenu natuurlijk!
Mis je een begrip, of wil je meer weten over werken met Pictostudio? Laat het ons weten via de mail.

  • Pictogram Broccoli
  • Pictogram Groente
  • Pictogram Groente en fruit
  • Pictogram Keuken
  • Pictogram Koolrabi
  • Pictogram Kool
  • Pictogram Pannenkoek
  • Pictogram Pannenkoek op bord
  • Pictogram Water koken
  • Pictogram Witlof

Zelf aan de slag met pictogrammen groente en fruit in Pictostudio

Als je zelf Visitaalpictogrammen wil gebruiken met je familielid of cliƫnten heb

Ervaar zelf zonder kosten hoe je dag en weekschema’s en instructiematerialen ontwerpt met Pictostudio Pro. Pictostudio pro is een ideaal programma voor iedereen die vaak met pictogrammen ontwerpt. Het is populair bij logopedisten en intern begeleidersmaar wordt ook veel gebruikt in de thuissituatie.

Probeer hier gratis Pictostudio voor Office: Met dit programma kun je eenvoudig Visitaal-pictogrammen bewerken en gebruiken in WORD of andere Office pakketten. Een heel gemakkelijk programma als je de Visitaal-pictogrammen vooral wilt toepassen in WORD documenten of andere Office-programma’s.


Ontdek hier wat je allemaal kunt doen met Pictostudio voor Office.