Geplaatst op

Nieuw: pictogram Pony wandelen en pictogram Met kruk lopen

Pictogram pony wandelen en andere nieuwe gratis pictogrammen

Er staan weer nieuwe en vernieuwde pictogrammen voor je klaar in Pictostudio, zoals het pictogram met kruk lopen. Dit pictogram hebben we gemaakt op verzoek van cliënt met een visuele en verstandelijke beperking. Een heel nuttige picto die vast voor veel meer gebruikers nuttig is.


Zo ontwerpen we wekelijks nieuwe pictogrammen op verzoek van gebruikers. Met een licentie voor Pictostudio kun jij ook een verzoek indienen voor een nieuw pictogram. Als het pictogram ook meerwaarde heeft voor andere gebruikers gaan we deze ontwerpen en toevoegen.

Naast het pictogram met kruk lopen hebben deze week meer pictogrammen toegevoegd die we hebben ontworpen op aanvraag van onze gebruikers, zoals bijvoorbeeld het pictogram halterschort. Deze picto hebben we ontworpen voor tweede editie van Pictostapper. Pictostapper is een handig boekje met visuele stappenplannen en pictogrammen. Het is een hulpmiddel met uitleg over verzorgende handelingen. Het is heel toegankelijk, ook voor mensen die minder talig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld in een stripverhaal zien hoe je een bedlegerige cliënt of familielid heb beste kunt wassen op bed.
De Pictostapper-boekjes worden veel gebruikt door mantelzorgers, verzorgenden in de ouderenzorg en verpleegkundigen.
Aangezien deze populaire boekjes al weer bijna uitverkocht zijn werken we hard aan een nieuwe, verbeterde editie die vanaf half maart weer verkrijgbaar is. De Pictostapper-stappenplannen kun je kopen bij onze webshop Spelpartnershop maar bijvoorbeeld ook bij Dementiewinkel.nl.

Pictostapper boekje verpleging en verzorging

De nieuwe gratis pictogrammen van deze week:

Pictogram wandelen met pony en andere nieuwe pictogrammen
 • Pictogram Wandelen met pony
 • Pictogram Met kruk lopen
 • Pictogram Fiets
 • Pictogram Brommer
 • Pictogram Scooter
 • Pictogram Deodorant
 • Pictogram Handdoek
 • Pictogram Toiletpapier
 • Pictogram Halterschort
 • Pictogram Veer


Alle nieuwe pictogrammen staan voor je klaar in Pictostudio, je hoeft niks te downloaden. De pictogrammen kun je gratis gebruiken als je een licentie hebt voor Pictostudio.

ochtendritueel met pictogrammen
Ochtendritueel met pictogrammen

Zelf ontwerpen met pictogrammen in Pictostudio

Met de softwarepakketten van Pictostudio kan iedereen gemakkelijk zelf ontwerpen met Visitaal-pictogrammen. Nieuwe pictogrammen worden wekelijks automatisch toegevoegd, je hoeft niks te downloaden en hebt dus altijd de meest actuele pictogrammen bij de hand.
Je kunt kiezen uit 3 gebruiksvriendelijke programma’s:

 • Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. 
 • PictoCanvas  maak je snel een mooie praatplaat met Visitaal-pictogrammen. Je kunt ook samen op afstand met picto’s werken. PictoCanvas wordt vaak gebruikt voor zorg of logopedie op afstand.

Meer weten of een offerte aanvragen? Mail ons voor een advies op maat of kijk hier op de site van Pictostudio naar de mogelijkheden en prijzen.

PictoCanvas, als je ook op afstand samen met picto’s wilt communiceren of praatplaten wilt maken en delen.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Blijf er niet mee zitten maar laat het ons even weten via de mail.