Geplaatst op

Pictogrammen kleren kopen

Nieuwe pictogrammen kleren kopen

Deze week hebben we nieuwe pictogrammen kleren kopen voor je ontworpen, op verzoek van één van onze gebruikers op een grote zorginstelling. 

Nieuwe kleren kopen is voor veel mensen een uitje waar ze naar uit kunnen kijken. Dat geldt ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze maken er dan een dagje uit van en gaan samen met de groepsleiding of familie naar de stad om kleding te passen en kopen in de winkel.


Een mooi verzoek, en waarschijnlijk ook nuttig voor andere gebruikers. We hadden inderdaad nog geen passend pictogram voor deze activiteit, dus we zijn de paskamer ingedoken met potlood, papier en computer en hebben een serie pictogrammen ontworpen waarmee je zo’n dagje uit goed vooraf visueel kunt weergeven.

Toen we nog eens goed in de bibliotheek van Visitaal gingen zoeken naar verwante pictogrammen bleek dat er eigenlijk nog een paar pictogrammen missen: bijvoorbeeld een pictogram kleren uitzoeken, en een pictogram kleren passen. En natuurlijk het pictogram kleren kopen zelf, of een pictogram een pictogram uitkleden.

Allemaal belangrijke begrippen voor dagindeling en structuur. Je hebt ze bijvoorbeeld nodig om een ochtendritueel met pictogrammen te maken, of een dagindeling met picto’s . Deze begrippen keren telkens terug als je ondersteunde communicatie op maat maakt voor cliënten met een (licht) verstandelijke beperking en zijn belangrijk om dagstructuur en eigen regie te bevorderen. Daarom werken we continu verder om duidelijk herkenbare en consistente pictogrammen aan te kunnen bieden rondom zo’n belangrijk onderwerp.


De Visitaal-bibliotheek bevat al meerdere pictogrammen rondom kleding, maar deze categorie is nog niet compleet. Daarom werken we de komende weken door om deze categorie verder aan te vullen en meer verwante pictogrammen te ontwerpen. Deze serie pictogrammen kleren kopen is een eerste aanzet.


Mis je begrippen of heb je een suggestie? Mail ons en we gaan ermee aan de slag!

De nieuwe pictogrammen kleren kopen van deze week:

  • Pictogram Kledingwinkel
  • Pictogram Kleren uitzoeken
  • Pictogram Kleren passen
  • Pictogram Kopen
  • Pictogram Kleerhanger
  • Pictogram Was opvouwen
  • Pictogram Boodschappen doen
De pictogrammen kleren kopen van deze week

Zelf ontwerpen met pictogrammen in Pictostudio

Met de softwarepakketten van Pictostudio kan iedereen gemakkelijk zelf ontwerpen met Visitaal-pictogrammen. Nieuwe pictogrammen worden wekelijks automatisch toegevoegd, je hoeft niks te downloaden en hebt dus altijd de meest actuele pictogrammen bij de hand.
Je kunt kiezen uit 3 gebruiksvriendelijke programma’s:

  • Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. 
  • PictoCanvas  maak je snel een mooie praatplaat met Visitaal-pictogrammen. Je kunt ook samen op afstand met picto’s werken. PictoCanvas wordt vaak gebruikt voor zorg of logopedie op afstand.

Meer weten of een offerte aanvragen? Mail ons voor een advies op maat of kijk hier op de site van Pictostudio naar de mogelijkheden en prijzen.

PictoCanvas, als je ook op afstand samen met picto’s wilt communiceren of praatplaten wilt maken en delen.