Geplaatst op

Hallo wordt Visitaal Chat: chatten met pictogrammen

Whatsapp, Telegram en Signal maken de wereld een stukje kleiner. Waar je ook bent, dankzij deze handige apps kun je altijd makkelijk een berichtje sturen. Maar wat te doen als je wordt buitengesloten, omdat je niet kunt lezen en schrijven? Voor die mensen lanceren wij deze zomer een nieuwe gratis app: Visitaal Chat.

Met deze nieuwe app kunnen straks ook mensen met een verstandelijke beperking gratis en veilig chatten met pictogrammen.

Foto mobiele telefoon met een screenshot van Pictostudio Hallo

In 2019 bouwden wij de app Pictostudio Hallo, waarmee je gesprekken met Visitaal-pictogrammen kunt voeren. We ontwikkelden Pictostudio Hallo in samenwerking met de zorginstelling Middin. De testgebruikers van Middin, bestaande uit een groep zorgverleners en cliënten, waren zeer positief over de app.

Maar omdat het geld kost om een goede server voor Pictostudio Hallo te huren, besloten we de app aan te bieden als een betaalde dienst met een abonnement. En daarom kon niet iedereen van de app gebruik maken en chatten met pictogrammen..

Logo Het Gehandicapte Kind

Dankzij een donatie van het Gehandicapte Kind in het kader van de coronacrisis mochten we 200 kinderen met een beperking en hun gezinnen een gratis licenties voor Pictostudio Hallo aanbieden. Dat leverde weliswaar veel enthousiaste gebruikers op maar de betaalde licentie zorgde er toch voor dat het minder mensen met een verstandelijke beperking chatten met pictogrammen via Hallo dan we hadden gehoopt.

Inmiddels is Spelpartners flink gegroeid. We werken samen met veel grote zorg- en onderwijsinstellingen. Daardoor kunnen we nu een nieuwe app ontwikkelen die we gratis gaan aanbieden aan iedereen die graag berichten met Visitaal-pictogrammen verstuurt naar vrienden en familie: Visitaal Chat.

Logo Visitaal Chat

We lanceren de nieuwe app deze zomer. Je kunt de app nu al testen met de testversie van Visitaal Chat. Met Visitaal Chat kun je niet alleen chatten met pictogrammen, naast pictogrammen kun je ook smileys, foto’s en grappige animaties naar elkaar versturen. De app wordt beschikbaar voor Android en iPhone-toestellen en werkt ook als je ergens bent waar je (even) geen internetverbinding hebt.

Dit betekent dat Pictostudio Hallo aan het eind van dit jaar uit de App Stores gaat verdwijnen. Hierover sturen we iedereen die Pictostudio Hallo gebruikt een persoonlijke e-mail met uitleg hoe je het makkelijkst kunt overstappen en wat er gebeurt met je lopende abonnement.