Geplaatst op

Nieuwe sinterklaaspictogrammen in Pictostudio

Visitaal-pictogrammen sinterklaas, sinterklaasjournaal, verlanglijst sinterklaas, het boek van sinterklaas, piet deelt snoep uit en roe.

Sinterklaasavond komt eraan! En dan mag je je schoen zetten. Daarom hebben we nieuwe pictogrammen voor Sinterklaas voor je ontworpen, als aanvulling op de nieuwe Sinterklaaspicto’s die we eerder hebben toegevoegd aan de Visitaal-bibliotheek.

We hebben een nieuw pictogram Verlanglijst ontworpen , en natuurlijk een pictogram voor het Sinterklaasjournaal. Als je Sint wilt vertellen welke cadeaus je graag wil krijgen heb je natuurlijk ook een pictogram Verlanglijst nodig.

Het pictogram Sinterklaas hebben we ook vernieuwd, de spiksplinternieuwe Goedheiligman kan weer een heel wat jaren mee.

  • Pictogram het Boek van Sinterklaas
  • Pictogram Piet deelt snoep uit
  • Pictogram Roe
  • Pictogram Sinterklaas
  • Pictogram Sinterklaasjournaal
  • Pictogram Verlanglijst

Maak samen online een mooie verlanglijst in PictoCanvas

Screenshot, praatplaat verlanglijstje invullen met PictoCanvas.

We hebben een nieuw programma met pictogrammen gemaakt: PictoCanvas. PictoCanvas is het meest eenvoudige programma voor iedereen die zelf ondersteunde communicatie met Visitaal-pictogrammen wil maken. Met PictoCanvas kan iedereen gemakkelijk zelf ontwerpen.

Begin met een leeg scherm en maak zelf een eigen ontwerp of plaats pictogrammen in praatplaten, dag- en weekschema’s en schaalvragen die voor je klaarstaan in PictoCanvas. Je eigen foto’s of andere afbeeldingen kun je ook gebruiken en combineren met pictogrammen en praatplaten.

PictoCanvas is een simpel ontwerpprogramma. Het is geschikt is voor iedereen die wel met pictogrammen wil ontwerpen maar geen duur of ingewikkeld programma kan of wil gebruiken. Je kunt er zo mee werken!

Online samenwerken op afstand met pictogrammen

PictoCanvas op een laptop, tablet en mobiele telefoon.

Met PictoCanvas kun je ook samenwerken als je niet in dezelfde ruimte bent: Samen met je cliënt of familielid kun je met PictoCanvas in een gedeeld scherm (‘canvas’) aan de slag. Je kunt allebei pictogrammen plaatsen, een notitie schrijven maar ook tekenen of iets aanwijzen. Het gedeelde scherm functioneert dan als een digitaal whiteboard dat je samen invult en bekijkt. Iedereen die je uitnodigt krijgt hetzelfde scherm te zien.

Het is ideaal tijdens de lockdown als je thuisonderwijs of een behandeling op afstand wil verzorgen of contact wil onderhouden met je cliënt of familielid.

Idereen kan werken met PictoCanvas: ook professionals en cliënten met weinig of geen digitale vaardigheden kunnen ermee overweg. Het is eenvoudig: jij maakt een nieuw PictoCanvas aan in je browser (bijvoorbeeld Chrome of Safari) en nodigt andere deelnemers uit per e-mail, vervolgens werk je samen in het canvas.

Je cliënt of familielid hoeft niet in te loggen, geen programma te installeren, en ook niets te downloaden. Hij of zij opent de link in de e-mail en neemt direct deel aan jouw PictoCanvas. 

En als er nieuwe pictogrammen of praatplaten zijn hoef je geen update te installeren: ze staan altijd automatisch voor je klaar. Iedereen kan overal met PictoCanvas werken: op een computer, laptop of tablet. Je kunt altijd samen in hetzelfde canvas werken.