Geplaatst op

Nieuwe sinterklaaspictogrammen in Pictostudio

Het is alweer bijna Sinterklaasavond! En natuurlijk wil dan je schoen zetten. Daarom hebben we weer sinterklaaspictogrammen voor je ontworpen, naast de nieuwe Sinterklaaspicto’s die we eerder hebben toegevoegd.

Bijvoorbeeld een nieuw pictogram Verlanglijst , en natuurlijk een pictogram voor het Sinterklaasjournaal. En als je Sint wilt laten weten welk cadeau je wilt hebben heb je natuurlijk ook een pictogram Verlanglijst nodig.

We hebben het pictogram Sinterklaas ook vernieuwd, de oude Sint kun je nog een maand gebruiken: Deze vind je in de categorie ‘Oude pictogrammen’. Maar je kunt ook kiezen voor de spiksplinternieuwe Goedheiligman.

  • Pictogram het Boek van Sinterklaas
  • Pictogram Piet deelt snoep uit
  • Pictogram Roe
  • Pictogram Sinterklaas
  • Pictogram Sinterklaasjournaal
  • Pictogram Verlanglijst

Maak samen online een mooie verlanglijst in PictoCanvas

We hebben een nieuw programma met pictogrammen gemaakt: PictoCanvas. PictoCanvas is het meest eenvoudige programma voor iedereen die zelf ondersteunde communicatie met Visitaal-pictogrammen wil maken. Met PictoCanvas kan iedereen gemakkelijk zelf ontwerpen: Begin met een leeg scherm en maak zelf een eigen ontwerp of plaats pictogrammen in praatplaten, dag- en weekschema’s en schaalvragen die voor je klaarstaan in PictoCanvas. Je eigen foto’s of andere afbeeldingen kun je ook gebruiken en combineren met pictogrammen en praatplaten.

PictoCanvas is een simpel ontwerpprogramma. Het is geschikt is voor iedereen die wel met pictogrammen wil ontwerpen maar geen duur of ingewikkeld programma kan of wil gebruiken. Je kunt er zo mee werken!

Online samenwerken op afstand met pictogrammen

online whiteboard met pictogrammen

Met PictoCanvas kun je ook samenwerken als je niet in dezelfde ruimte bent: Samen met je cliënt of familielid kun je met PictoCanvas in een gedeeld scherm (‘canvas’) aan de slag. Je kunt allebei pictogrammen plaatsen, een notitie schrijven maar ook tekenen of iets aanwijzen. Het gedeelde scherm functioneert dan als een digitaal whiteboard dat je samen invult en bekijkt. Iedereen die je uitnodigt krijgt hetzelfde scherm te zien.

Het is ideaal tijdens de lockdown als je thuisonderwijs of een behandeling op afstand wil verzorgen of contact wil onderhouden met je cliënt of familielid.

Idereen kan werken met PictoCanvas: ook professionals en cliënten met weinig of geen digitale vaardigheden kunnen ermee overweg. Het is eenvoudig: jij maakt een nieuw PictoCanvas aan in je browser (bijvoorbeeld Chrome of Safari) en nodigt andere deelnemers uit per e-mail, vervolgens werk je samen in het canvas.

Je cliënt of familielid hoeft niet in te loggen, geen programma te installeren, en ook niets te downloaden. Hij of zij opent de link in de e-mail en neemt direct deel aan jouw PictoCanvas. 

En als er nieuwe pictogrammen of praatplaten zijn hoef je geen update te installeren: ze staan altijd automatisch voor je klaar. Iedereen kan overal met PictoCanvas werken: op een computer, laptop of tablet. Je kunt altijd samen in hetzelfde canvas werken.