Warning: rename(/home/visitaal/domains/visitaal.nl/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/vendor/yoast/wordpress-seo,/home/visitaal/domains/visitaal.nl/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo): Permission denied in /home/visitaal/domains/visitaal.nl/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/src/addon-installer.php on line 373

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/visitaal/domains/visitaal.nl/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/src/addon-installer.php:373) in /home/visitaal/domains/visitaal.nl/public_html/wp-content/plugins/disable-xml-rpc-pingback/disable-xml-rpc-pingback.php on line 51
Nieuwe pictogrammen in Pictostudio - Visitaal

Topmenu

Nieuwe pictogrammen in Pictostudio

We hebben de afgelopen weken niet stilgezeten bij Visitaal: er zijn weer 30 nieuwe gratis pictogrammen toegevoegd aan Pictostudio Pro en Pictostudio voor Office, onze gebruiksvriendelijke software voor ondersteunde communicatie. Er kwamen pictogrammen bij voor begrippen rondom ouderschap, huishouden, administratieve zaken en nog veel meer. Inmiddels hebben we een bibliotheek van bijna 2.000 pictogrammen en we blijven doorgaan: elke week vinden de gebruikers van de software nieuwe pictogrammen in hun pakket, zonder downloaden verschijnen ze in de bibliotheek.

Als je linksboven ‘Recent toegevoegd’ selecteert in het pictogrammen-venster zie je de 20 laatste pictogrammen

De nieuwe pictogrammen worden meestal op aanvraag van onze gebruikers en partners ontworpen: logopedisten, IB’ers in het speciaal- of primair onderwijs maar soms ook andere partners: Een speciale serie wordt nu ontwikkeld voor de Patiëntenfederatie Nederland, deze worden straks opgenomen in Zorgkaart Nederland. Uiteindelijk vinden ze ook hun plek in onze algemene bibliotheek, zoals voorbeeld bijvoorbeeld het pictogram voor ‘Professor’ dat we deze week hebben toegevoegd.

Pictogram hap nemen, slikken en meer

De stappen rondom ‘eten’ met de beide versies van het pictogram ‘kauwen’

Met onze partner Middin werken we nauw samen, we ontwikkelden bijvoorbeeld samen Pictostudio Hallo, een chat-app met Visitaal-pictogrammen. De logopedisten van Middin zijn enthousiaste gebruikers van Pictostudio en komen steeds met nieuwe vragen voor begrippen: deze keer vroegen ze ons om een serie pictogrammen te te ontwerpen die de verschillende stappen rondom eten weergeven: hap nemen, kauwen, slikken en lege mond. Geen eenvoudige opgaven, maar we geloven dat het is gelukt om om dit proces herkenbaar weer te geven. Voor het pictogram ‘slikken’ hebben we twee versies gemaakt: een versie van opzij en een frontale picto. Het is aan de eindgebruiker om te bepalen welk pictogram het beste geschikt is voor de cliënt.

Meer weten over pictsotudio of zelf uitproberen? Ga voor meer informatie of een licentie naar Pictostudio.nl

Je kunt niet reageren.

Website: Spelpartners

Al onze producten en publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Zij mogen niet worden hergebruikt of verveelvoudigd zonder onze schriftelijke toestemming.