Topmenu

Samen met gebruikers ontwerpen we nieuwe pictogrammen

Als ontwikkelaars van Pictostudio en Visitaal pictogrammen gaan we zoveel mogelijk op werkbezoek bij de gebruikers. We vinden het belangrijk om van gebruikers te horen wat ze van onze pictogrammen en software vinden. En natuurlijk welke wensen ze hebben: welke pictogrammen missen ze, welke functies kunnen we toevoegen om Pictostudio voor Office nog gebruiksvriendelijker te maken?

Afgelopen week waren we op bezoek bij zorgorganisatie Ipse de Bruggen. Ze werken inmiddels al enige tijd met Pictostudio voor Office, met name voor cliëntcommunicatie. Samen met de logopedisten van Ipse de Bruggen bespraken we de wensen vanuit de de logopedie-afdeling. Een duidelijke vraag was om meer gedetailleerde pictogrammen toe te voegen waarmee je zelf stappenplannen kunt maken voor veel voorkomende dagelijkse handelingen. Zeker nu Symbol for Windows niet langer ondersteund wordt is er ook bij Ipse de Bruggen behoefte aan een nieuw software-pakket voor ondersteunde communicatie. Vanuit die wens zou men graag meer gedetailleerde pictogrammen in de bibliotheek zien.

Deze week voegen we daarom nieuwe pictogrammen toe waarmee je zelf eenvoudig een stappenplan voor koffie zetten kunt ondersteunen.

Op werkbezoek bij Ipse de Bruggen

Ook aan de slag met Pictostudio voor Office? ga voor een licentie naar Pictostudio.nl.

Met deze pictogrammen maak je zelf eenvoudig een stappenplan voor ‘koffie zetten’
Je kunt niet reageren.

Website: Spelpartners

Al onze producten en publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Zij mogen niet worden hergebruikt of verveelvoudigd zonder onze schriftelijke toestemming.