Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen lentekriebels

Het is alweer de Week van de lentekriebels, een mooie traditie waarmee Rutgers en de GGD’en scholen ondersteunen bij het lesgeven over relaties en seksualiteit. Daarom hebben we nieuwe pictogrammen lentekriebels voor je ontworpen en toegevoegd aan de Visitaal-bibliotheek.

Net als iedereen hebben mensen met een verstandelijke of communicatieve beperking seksuele gevoelens en behoefte aan intimiteit. 

Gelukkig is daar steeds meer aandacht voor en is er veel goede informatie beschikbaar via Rutgers en natuurlijk op de site van Kennisplein Gehandicaptensector.


Bij Visitaal zijn we al heel lang bezig met het thema seksualiteit, zo ontwikkelden we samen met de Effatha Guyot Groep (tegenwoordig Kentalis) en Rutgers de Toolkit Totale Communicatie Lichaam en Seksualiteit en hebben we voor de trainingsmethode Hallo Ik van Kentalis ook een serie pictogrammen rondom het thema seksualiteit ontworpen.

toolkit totale communicaite lichaam en seksualiteit

Meer lezen over pictogrammen over seksualiteit?

De nieuwe pictogrammen lentekriebels van deze week

  • Pictogram Lentekriebels
  • Pictogram Op elkaar zitten
  • Pictogram Samen op de bank liggen
  • Pictogram Bloot vrouw
  • Pictogram Bloot man
  • Naar bloot lichaam kijken (m /v)

Als je al met PictoStudio werkt kun je deze pictogrammen direct gebruiken voor ondersteunde communicatie, dag- en weekschema’s of stappenplannen.
Wil je ook aan de slag met Pictostudio? Mis je nog een pictogram, of heb je een andere vraag? We horen het graag. Laat het ons weten met een mail naar contact@visitaal.nl

Zelf ontwerpen met Visitaal-pictogrammen

Met de gebruiksvriendelijke Pictostudio-software kan jij heel eenvoudig bijna 3000 Nederlandse Visitaal- pictogrammen gebruiken om dagelijkse communicatie voor jouw cliënt of familielid visueel te ondersteunen

Je kunt eenvoudig zelf de kleur van een pictogram aanpassen en een andere tekst of lettertype gebruiken.
Je kunt de meeste pictogrammen ook vertalen in het Arabisch, Engels, Duits, Frans en Pools.

Je hebt de keuze uit 3 programma’s:

  • Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. 
  • Met Pictostudio voor Office kun je pictogrammen aanpassen en plaatsen in je Word-documenten. 
  • PictoCanvas  maak je snel een mooie praatplaat met Visitaal-pictogrammen. Je kunt ook samen op afstand met picto’s werken. PictoCanvas wordt vaak gebruikt voor zorg of logopedie op afstand.

Meer weten of een offerte aanvragen? Mail ons voor een demonstratie via teams of een offerte op maat of kijk op de site van Pictostudio naar de mogelijkheden en prijzen.