Geplaatst op

Pictogram dodenherdenking en pictogram bevrijdingsdag voor ondersteunde communicatie

pictogram dodenherdenking en pictogram bevrijdingsdag

Deze week staan we 2 minuten stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De dag erna is het Bevrijdingsdag, en vieren we feest omdat we in vrede en veiligheidkunnen leven in Nederland. Belangrijke dagen voor Nederland, maar best lastig om hierover in gesprek te gaan met iemand met een (licht) verstandelijke beperking. Daarom hebben we het pictogram dodenherdenking en het pictogram bevrijdingsdag in de Visitaal-bibliotheek.


Met het pictogram dodenherdenking en het pictogram bevrijdingsdag en andere pictogrammen kun je bespreken wat er gaat gebeuren, en wat we herdenken, en waarom we feest vieren. Want het is belangrijk dat iedereen de kans krijgt om op deze dagen samen te herdenken en te vieren.

  • Pictogram dodenherdenking
  • Pictogram dodenherdenking stil zijn
  • Pictogram bevrijdingsdag
  • Pictogram volkslied
  • Pictogram Vlag en wimpel

Ondersteunde communicatie met het pictogram dodenherdenking en het pictogram bevrijdingsdag

Lastige onderwerpen als oorlog of rouw, dagelijkse activiteiten en emoties; het is vaak moeilijk om hierover te praten met mensen met een verstandelijke beperking. En een duidelijke dagindeling met pictogrammen is voor deze doelgroep ook heel belangrijk om meer grip op het leven te krijgen.
Daarvoor zijn de Visitaal-pictogrammen ontworpen: voor en door mensen uit zorg en onderwijs. Met de Pictostudio-software kun jij de bibliotheek van ruim 2600 eenvoudige pictogrammen gebruiken om de communicatie met je cliënt of familielid begrijpelijk te maken met pictogrammen.

  • Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. 
  • Met Pictostudio voor Office kun je pictogrammen aanpassen en plaatsen in je Word-documenten. 
  • PictoCanvas  maak je snel een mooie praatplaat met Visitaal-pictogrammen. Je kunt ook samen op afstand met picto’s werken. PictoCanvas wordt vaak gebruikt voor zorg of logopedie op afstand.

Meer weten of een offerte aanvragen? Mail ons voor een advies op maat of kijk hier op de site van Pictostudio naar de mogelijkheden en prijzen.