Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen energie besparen

pictogrammen energie besparen

Vandaag hebben we een serie nieuwe pictogrammen ‘energie besparen’ toegevoegd aan Pictostudio. Energie besparen is belangrijk, voor je portemonnee en voor het klimaat. Maar het is best lastig om uit te leggen hoe je ervoor zorgt dat het in huis aangenaam is zonder dat je later een veel te hoge energierekening krijgt. En dat je energietoeslag kunt aanvragen om je te helpen met het betalen van de energierekening.


Met deze eenvoudige Visitaal-pictogrammen energie besparen kun je zelf een uitleg maken voor je verstandelijk beperkte cliënt of familielid. Ze zijn ook geschikt voor mensen die minder talig zijn, laaggeletterden of mensen met een migratieachtergrond. Combineer ze met je eigen teksten en maak zelf eenvoudig cliëntencommunicatie op maat met Pictostudio Pro of Pictostudio voor Office. 


Hieronder zie je de Tipkaart energiebesparing die de organisatie Welzijnskwartier in Katwijk maakte voor haar inwoners:

Update pictogrammen energie besparen

 • Pictogram Dekentje op
 • Pictogram Elektrisch kussen
 • Pictogram Elektrische deken
 • Pictogram Elektrische kachel
 • Pictogram Energierekening
 • Pictogram Energietoeslag
 • Pictogram Gordijn dichtdoen
 • Pictogram Gordijn opendoen
 • Pictogram Gordijnen
 • Pictogram Gordijnen open
 • Pictogram Kruik
 • Pictogram Kruik in bed
 • Pictogram Kruik vullen
 • Pictogram Ledlamp
 • Pictogram Oplader in stopcontact
 • Pictogram Oplader uit stopcontact
 • Pictogram Radiator
 • Pictogram Stopcontact
 • Pictogram Temperatuur in huis
 • Pictogram Thermostaat
 • Pictogram Tocht deur
 • Pictogram Tocht raam
 • Pictogram Ventilatierooster
 • Pictogram Ventilatierooster open
 • Pictogram Verwarming aan
 • Pictogram Verwarming hoger 19,5 graden
 • Pictogram Verwarming hoger zetten
 • Pictogram Verwarming lager 15 graden
 • Pictogram Verwarming lager zetten
pictogrammen energie besparen

Ondersteunde communicatie ontwerpen met pictogrammen

Foto beeldscherm voor ontwerpen met pictogrammen.

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan Pictostudio. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren en haken aan bij actuele thema’s zoals Me too, pictogrammen energie besparen en feestdagen. 
We vernieuwen de bestaande pictogrammen, soms naar aanleiding van een maatschappelijke discussie of technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen met de pictogrammen energie besparen en alle andere ruim 2600 Visitaal-pictogrammen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. Met PictoCanvas kun je Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering inzetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker wel programma het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.