Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen vakantie

De zomer is begonnen, de vakantie komt eraan. Daarom hebben we nieuwe pictogrammen voor de vakantie gemaakt, je kunt ze meteen gebruiken in Pictostudio. Met deze vakantiepicto’s kan de grote vakantie pas echt goed beginnen! Of je nou naar de Efteling gaat, of je gaat kamperen, of met het vliegtuig; je kunt met Visitaal-pictogrammen een mooi dagschema of weekschema maken. En we hebben ook een sjabloon voor een slaapschema toegevoegd aan PictoStudio Pro!

Nieuwe vakantiepictogrammen:

 • Pictogram Buiten koffie drinken
 • Pictogram Op vakantie gaan
 • Pictogram Fietsvakantie
 • Pictogram Vliegveld
 • Pictogram Douane
 • Pictogram Wachten gate
 • Pictogram Kamperen
 • Pictogram Tent
 • Pictogram Caravan
 • Pictogram Camping
 • Pictogram Wielrennen

Je kunt meteen aan de slag met de nieuwe pictogrammenin Pictostudio Pro, Pictostudio voor Office en PictoCanvas (vanaf pakket 2).

Pictogrammen gebruiken voor ondersteunde communicatie

Wanneer je zelf een dagschema, stappenplan of een ander visueel hulpmiddel wilt maken kun je bij Pictostudio kiezen uit verschillende pakketten: Pictostudio voor OfficePictostudio Pro en PictoCanvas. Al deze programma’s bevatten de gehele bibliotheek met ruim 2400 Visitaal-pictogrammen. Ze zijn geschikt voor professionals,scholen en instellingen maar worden ook in de thuissituatie veel gebruikt.

Pictostudio Pro

Met Pictostudio Pro maak je in een handomdraai stickervellen, dag- en weekschema’s.

Begin met een kant en klaar sjabloon, zoals de gratis Pictokalender, of maak een stappenplan op maat. Je kunt eenvoudig pictogrammen en klokken bewerken en toevoegen en combineren met eigen afbeeldingen.
PictoStudio Pro is een programma in de browser, je kunt dus overal inloggen en ontwerpen met pictogrammen.

Een slaapschema maken met pictogrammen in Pictostudio Pro

Met Pictostudio Pro maak je zelf snel een dag- of weekschema of visueel stappenplan voor ondersteunde communicatie op maat.
Zoals dit slaapschema voor de vakantie: je kunt zelf eenvoudig de tekst of het aantal pictogrammen aanpassen.
Begin met een kant en klaar schema en pas dit aan aan je wensen.

pictostudio_voor_office

Pictostudio voor Office

Werk je met je met WORD of een ander Office-programma? dan kun je met Pictostudio voor Office gemakkelijk pictogrammen bewerken en toevoegen aan je document. ictostudio voor Officeis een gebruiksvriendelijk programma voor visuele ondersteuning met pictogrammen.

Met Pictostudio voor Office heb je ruim 2500 Visitaal-pictogrammen die je kunt bewerken en plaatsen in een WORD-document. Het werkt heel eenvoudig, iedereen kan hier snel mee werken, je hebt geen ingewikkelde programma’s meer nodig om zelf mooie ontwerpen te maken met pictogrammen.

Samen ontwerpen met pictogrammen, schaalvragen en praatplaten in PictoCanvas,

Pictocanvas is het makkelijkste programma met Visitaal-pictogrammen. Met de pictogrammen, praatplaten en schaalvragen van PictoCanvas kun je allerlei onderwerpen bespreken en verschillende werkvormen toepassen.

Met PictoCanvas kun je ook op afstand samen met een cliënt of familielid werken: Op een gedeeld scherm kun je allebei pictogrammen en foto’s plaatsen, notities maken, tekenen en bewegen.
PictoCanvas kun je gebruiken als een online whiteboard voor zorg op afstand, thuisonderwijs, spelletjes, ondersteunde communicatie en dagplanning.  Iedereen die je uitnodigt werkt in hetzelfde scherm.