Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen voor ondersteunde communicatie in Pictostudio

We voegen deze week weer een nieuwe serie pictogrammen toe voor ondersteunde communicatie, allemaal verzoeken van gebruikers van Visitaal-pictogrammen. Een logopediste bij een grote zorginstelling vroeg om een extra pictogram Luisteren naar muziek met een koptelefoon, en een pictogram voor Kleren opruimen. 
Vanuit het speciaal onderwijs kregen we een verzoek om een pictogram voor het begrip Kwijlen te maken, waarmee ze een leerling duidelijk kunnen maken dat hij daar beter op moet letten.

Het pictogram Seksualiteit hebben we op haar verzoek opnieuw ontworpen en toegevoegd. Het is een variant op het eerdere pictogram Vrijen dat ook is vernieuwd.

De nieuwe Visitaal-pictogrammen

  • Pictogram Brood bezorgen
  • Pictogram Kleren in kast leggen
  • Pictogram Kwijlen
  • Pictogram Muziek luisteren koptelefoon
  • Pictogram Seksualiteit

We blijven nieuwe pictogrammen ontwerpen en toevoegen aan Pictostudio. Elke week staan ze automatisch voor je klaar.

Wil je op de hoogte blijven dan kun je ons volgen via Twitter of word lid van onze Facebook-groep. Dan bent je altijd als eerste op de hoogte!

Pictostudio: maak zelf dagschema’s en stickervellen met ruim 2.000 Visitaal-pictogrammen

Pictostudio biedt de keuze uit 2 pakketten: Pictostudio voor Office, hiermee kun je snel en eenvoudig pictogrammen bewerken en plaatsen in programma’s als Microsoft Office, en Pictostudio Pro, een uitgebreid programma in de browser met veel extra mogelijkheden.

Zelf aan de slag met ondersteunde communicatie en pictogrammen? Met Pictostudio kun je meer dan 2.000 Visitaal-pictogrammen bewerken en toepassen. In stickervellen, stappenplannen, dagschema’s en nog veel meer. En elke week krijg je automatisch de nieuwste pictogrammen op je computer.

Wil je zelf met Pictostudio Pro of Pictostudio voor Office werken? Op deze pagina leggen we uit welk programma het beste past bij jouw situatie.