Topmenu

Veilig chatten met Visitaal pictogrammen

Iedereen wil graag meedoen, in het dagelijks leven, maar ook online of met de smartphone. Ook als je een verstandelijke beperking hebt of niet kan lezen en schrijven wil je graag chatten; met emoji’s, of met vertrouwde Visitaal-pictogrammen. Daarom zijn we al een tijdje bezig om een speciaal en veilig chatprogramma te ontwikkelen. In samenwerking met zorginstelling Middin hebben we het afgelopen jaar hard gewerkt aan Pictostudio Hallo, een chat-app gericht op mensen met een verstandelijke beperking. CliĆ«nten, familieleden en begeleiders kunnen elkaar met deze eenvoudige app simpele berichten sturen met Visitaal-pictogrammen. Pictostudio Hallo wordt deze zomer al getest bij een aantal instellingen en scholen en komt binnenkort beschikbaar voor Android en iOS.

Presentatie Pictostudio met Middin

De eerste tests zijn inmiddels geweest en de resultaten zijn heel positief.
Lees hier wat Digital Health Center schreef over Pictostudio Hallo.

Wilt u op de hoogte blijven? Geef u dan op voor onze nieuwsbrief.

Je kunt niet reageren.

Website: Spelpartners

Al onze producten en publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Zij mogen niet worden hergebruikt of verveelvoudigd zonder onze schriftelijke toestemming.