Topmenu

Veelgestelde vragen over Visitaal Pictogrammen

vragen

Vergoeding

• Worden Visitaal producten vergoed door zorgverzekeraars?

Dat verschilt per zorgverzekeraar, u kunt het beste contact opnemen met het lokale zorgkantoor. Op deze webpagina van de Wegwijzer Ondersteunde Communicatie vindt u uitgebreide informatie over vergoeding van ondersteunde communicatiemiddelen.

PictoWorks 1.0

• Wanneer komen de nieuwe pictogrammen beschikbaar?

Gebruikers van PictoWorks kunnen regelmatig nieuwe pictogrammen downloaden. Via deze site en via onze (e-mail-)nieuwsbrief wordt bekendgemaakt wanneer de nieuwe pictogrammen beschikbaar zijn.
De updates met de nieuwe pictogrammen kunt u hier downloaden.

• Waar moet de dongle worden aangesloten?

Beschikt u over de standaard meegeleverde USB-dongle, dan moet deze op een USB-poort van de pc worden aangesloten. Hebt u op uw verzoek een parallelle dongle ontvangen, dan moet deze op een parallelle poort van de pc worden aangesloten.

• De dongle is niet aangesloten.

Is de dongle niet (meer) aangesloten, sluit dan de computer af, plaats de dongle en start daarna de computer opnieuw op. Wanneer de computer aangeeft dat er geen dongle aanwezig is (terwijl deze er inmiddels dus wél in zit) kies dan ‘nee’.

• Het lichtje in de dongle knippert.

Het knipperen van het lichtje in de dongle geeft aan dat de software voor de dongle niet (goed) is geïnstalleerd. Hebt u de software nog niet geïnstalleerd, doe dit dan alsnog (zie de installatiehandleiding). Hebt u de software eerder al geïnstalleerd, deïnstalleer dan eerst alles wat met PictoWorks te maken heeft en installeer de software vervolgens opnieuw. Let op: PictoWorks is gemaakt voor besturingssysteem Windows 2000 of hoger. Heeft uw pc een ander of een ouder besturingssysteem (bijvoorbeeld Windows 95, 98 of ME), dan werkt PictoWorks niet goed.

• Kan de stand-alone-versie van PictoWorks op meerdere pc’s geïnstalleerd worden?

Ja, u kunt PictoWorks op meerdere pc’s installeren. U kunt echter niet op meerdere pc’s tegelijkertijd met het programma werken. U beschikt immers maar over één dongle en zonder dongle werkt het programma niet. Wilt u op de andere pc met PictoWorks werken, verplaats dan de dongle naar die pc.

PictoWorks 1.0 en Windows Vista

• Problemen met PictoWorks of PictoWord onder Windows Vista?

De introductie van Windows Vista betekende voor een aantal gebruikers dat zij niet meer met PictoWorks en/of PictoWord konden werken. Dit kwam doordat tijdens het ontwikkelen van PictoWorks Windows Vista nog niet beschikbaar was. Inmiddels is er meer bekendheid met Vista en in principe moeten beide programma’s er gewoon op kunnen werken. Neem, als deze handleiding geen oplossing biedt, alstublieft contact op met Visitaal.

• PictoWorks

Voor het werken met PictoWorks is ook onder Vista een dongle nodig. Deze dongle wordt niet automatisch herkend en de driver-software voor de dongle is ook niet voor Windows Vista gesigneerd. Dit betekent echter niet, dat deze software een veiligheids-risico met zich mee brengt!

Als u problemen met de dongle heeft kunt u – op verzoek – een nieuwe driver-setup toegestuurd krijgen, waarmee de driver goed wordt geinstalleerd.

Het kan voorkomen, dat PictoWorks geen verbinding kan maken met haar database. De foutmelding is enigszins cryptisch, maar er is een bestands-locatie in te herkennen. Deze bestandslocatie – of map – dient te lezen en te schrijven te zijn voor de gebruiker, die met PictoWorks werkt.

• PictoWord

Tijdens de installatie wordt PictoWord verwezen naar een locatie op uw systeem, dat ten tijde van het starten van PictoWord niet (meer) bestaat. PictoWorks zal een foutmelding geven, waarin de gezochte locatie staat. Deze locatie dient handmatig aangemaakt te worden, waarna het bestand picbase.pbd vanuit de Visitaal-map (waarschijnlijk C:\Program Files\Visitaal) gekopieerd moet worden. (Als u het bestand niet kopieert maar verplaatst, zal PictoWorks niet meer werken)

• Tenslotte

Onderzoek naar de werking van PictoWorks en PictoWord onder Vista is niet afgesloten; men wordt verzocht problemen te melden zodat we er een oplossing voor kunnen vinden en verspreiden.
Neemt u bij vragen of problemen alstublieft contact op met Visitaal via contact@visitaal.nl

Netwerkversie PictoWorks 1.0

• ‘Gelijktijdige gebruikers’ in plaats van ‘licenties’

Bij PictoWorks spreken wij niet meer over ‘licenties’ maar over ‘gelijktijdige gebruikers’.
Hebt u de netwerkversie voor 25 gelijktijdige gebruikers, dan kunnen 25 gebruikers van het netwerk tegelijkertijd met het programma PictoWorks werken. De 26e die inlogt op het programma wordt niet toegelaten. Hoeveel mensen in totaal op het netwerk zijn aangesloten is dus niet van belang.
Het aantal gelijktijdige gebruikers wordt afgegrendeld door de dongle.

• Kan het aantal gelijktijdige gebruikers verdeeld worden over meerdere servers?

Het aantal gelijktijdige gebruikers dat bij een netwerkversie hoort, kan verdeeld worden over meerdere servers. U ontvangt in dat geval voor elke server een dongle met het door u gewenste aantal gebruikers. Een voorbeeld: de netwerkversie voor 100 gelijktijdige gebruikers zou u kunnen verdelen over vier servers/dongles, met elk een verschillend aantal gebruikers, bijvoorbeeld één voor 12 gebruikers, één voor 24 gebruikers, één voor 28 gebruikers en één voor 36 gebruikers.

• Kan ik nog overstappen naar een netwerkversie voor meer gebruikers?

Ja, dat kan. Als blijkt dat u het aantal gelijktijdige gebruikers te laag hebt ingeschat, dan kunt u de netwerkversie tegen bijbetaling ruilen voor een versie met meer gebruikers. Hebt u bijvoorbeeld de netwerkversie voor 50 gelijktijdige gebruikers (prijs € 3.000) aangeschaft, maar blijkt u later toch die voor 100 gebruikers (prijs € 5.000) nodig te hebben, dan kunt u deze tegen bijbetaling van € 2.000 omruilen.

• Kan ik naast de netwerkversie van PictoWorks nog een extra licentie bestellen en wat zijn dan de kosten?

Ja, dat kan. Omdat het gaat om een extra bestelling naast de netwerkversie betaalt u hiervoor € 75 (in plaats van € 119). U krijgt dan een volledige stand-alone-versie met dongle.

• Moet de dongle op het werkstation of op de server worden geplaatst?

In principe is het mogelijk de dongle waar dan ook in het netwerk te plaatsen. Wel moet de server-software op dezelfde machine geïnstalleerd zijn. In de praktijk verdient het echter de voorkeur de dongle en de software op de server te plaatsen, omdat servers zich doorgaans in afgesloten, beveiligde ruimtes bevinden en (belangrijker!) niet ‘down’ worden gebracht.
Wilt u een afwijkende configuratie en hebt u daar nog vragen over, neem dan (via e-mail) contact met ons op.

Netwerkversie PictoWorks 1.0: informatie voor systeembeerders

Een aantal technische vragen en wetenswaardigheden over de netwerkversie is gebundeld in een pdf-document: faq-pictoworks-netwerk.pdf.

Vragen die in dit document niet beantwoord worden, kunt u sturen naar contact@visitaal.nl

Download Acrobat Reader
Om het kennismakingspakket te kunnen downloaden en uitprinten hebt u Acrobat Reader nodig. Als u hier of op het plaatje hieronder klikt, opent uw browser een nieuw venster met de downloadpagina voor Adobe Acrobat Reader.

download adobe reader

Overige onderwerpen

• Wat is de IBAN-code van Stichting Visitaal Pictogrammen?

NL12ABNA0449860639

Antwoord niet gevonden?
Staat het antwoord op uw vraag niet op deze pagina, stuur uw vraag dan naar contact@visitaal.nl

Website: Spelpartners

Al onze producten en publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Zij mogen niet worden hergebruikt of verveelvoudigd zonder onze schriftelijke toestemming.